Katarina Lesar otkrila nam je čari domaćih ekoloških namaza, zimnice i jabuka

OPG Lesar iz Lopatinca postoji od 2009. godine, a bave se proizvodnjom ekološki certificiranog voća i povrća

Na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja, koji se održao 18. listopada u Pleškovcu, predstavili su se i brojni OPG-ovi te udruge s područja Turističke zajednice područja “Srce Međimurja”.

Jedan od tih OPG-ova bio je i OPG Lesar, a za štandom punom ukusnih dobrota dočekala nas je Katarina Lesar iz Lopatinca.

Saznali smo od naše domaćice kako OPG Lesar postoji od 2009. godine, a da se bave proizvodnjom ekološki certificiranog voća i povrća.

Tako je na štandu predstavila preukusnu zimnicu, ajvar u blagoj i ljutoj varijanti, pasiranu rajčicu, jabučni ocat, razne namaze i marmelade i dvije vrste starinskih jabuka – topaz i florinu.

Osim voća i povrća proizvode i lješnjake te začinsko bilje, a na njihovom se imanju ništa ne baca – sve se prerađuje i dobiva novi život ili postaje nova zdrava namirnica za kuhanje međimurskih jela.

Nismo znali što bismo prvo degustirali, no prevladale su preukusne i sočne jabuke – kraljice voća.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: PB
foto: PB

Scroll to Top Skip to content