Anji Kušar nagrada Lidice 2012.

Međunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva LIDICE održava se već tradicionalno od 1967. u češkom gradu Lidicama. Lidice su malo idilično mjesto u Češkoj koje je za vrijeme 2. svjetskog rata pretrpjelo velika stradanja. Tada je živote izgubilo i 90 djece. Ova se likovna izložba organizira u spomen na te žrtve.

Ovogodišnji natječaj za 40. izložbu imao je temu “Kazalište – lutke – bajke”, a na natječaj je pristiglo preko 26 000 dječjih radova iz 67 država iz cijelog svijeta. Izvan Republike Češke dodijeljena su sudionicima 602 počasna priznanja i 94 medalje za pojedince. Iz Hrvatske je pristiglo 258 dječjih radova, a osvojena je jedna medalja i devet pohvala.

Medalju Ruža Lidica za fotografiju, u Hrvatskom školskom muzeju učenici Anji Kušar iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu uručio je veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj Martin Košatka. Mentorica je učiteljica Verica Moharić.

 

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content