SVJETSKI DAN TURIZMA U Međimurju obilježen prezentacijom korištenih županijskih potpora i projekata kojima su nastali brojni novi turistički sadržaji

Međimurje se može pohvaliti titulom najuspješnije destinacije kontinentalnog turizma, Europska komisija tri puta nas je proglasila europskom destinacijom izvrsnosti, a dobitnici smo i oznake Suncokreta ruralnog turizma te četiri turističke nagrade ‘Simply the best’

Nedavno je ruralnoj međimurskoj kući za odmor Lina dodijeljen certifikat Ecolabel, čime je ova međimurska kuća postala prvi objekt privatnog smještaja u Hrvatskoj kojem je dodijeljena takva oznaka, a Međimurje je i ovogodišnji finalist izbora za regiju koja na najbolji mogući način promovira održivi turizam. To je samo dio rezultata u turizmu kojima se možemo pohvaliti posljednjih godina, zahvaljujući dobroj strategiji, ali i odličnoj suradnji svih dionika u turističkom i uslužnom sektoru.

Ovogodišnji slogan Svjetske turističke organizacije u povodu Svjetskog dana turizma je „Promišljati turizam“, a upravo je to politika kojom se vodimo. Ono što osobito raduje jest predanost naših ljudi u svemu što rade, a tu predanost nastojimo poticati i brojnim potporama, među ostalim i ovogodišnjim potporama u turizmu za koje je natječaj otvoren do 10. listopada. Nakon što smo prošle godine obnovili fortifikaciju Starog grada Zrinskih i otvorili Riznicu Međimurja, ove je godine Međimurje dobilo prekrasan vidikovac na Mađerkinom bregu. No tu ne stajemo s ulaganjima u turističke sadržaje, već ćemo nastaviti ulagati u interpretacijske centre, obnovu kulturnih vrijednosti i promicati snažni identitet Međimurja kroz potencijale koje imamo.

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content