Harmoničan spoj glazbe, umjetnosti i vjere

U subotu 10. rujna 2022. godine na prvi dan proslave blagdana Imena Marijina, u župnoj crkvi Župe Sveti Juraj na Bregu održala se promocija glazbene zbirke „Kapljice glazbe kroz život“ autora Milovana Horvata. Milovan Horvat dugogodišnji je župni kantor, orguljaš i zborovođa koji je svoj život odlučio posvetiti glazbi, a u službi je od 2006. godine.

Svetoj misi prisustvovao je i preč. Ivan Kozjak, danas umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije, koji je župu vodio od 1972. do 2009. godine. Ove je godine proslavio šezdesetu godišnjicu svećeničkog ređenja.

Događaj je uveličao i KUU Zasadbreg koji je još jednom pokazao sav raskoš međimurke narodne nošnje. U narodnoj nošnji pojavila se predsjednica KUU-a Zasadbreg Mirjana Korunić te članovi Ljiljana KlobučarićTena Šafarić, Slavica Goričanec, Petar Turk i Zlatko Munđar.

– Svake godine prisustvujemo Svetoj misi povodom Imena Marijina. To je danas već naš običaj koji je vezan za početak službe vlč. Ivice Puškadije. Negdje u prvim godinama njegove službe u našoj Župi krenuli smo surađivati, pa smo tako sve ove godine zadržali običaj da se za na dan slavlja Male Gospe pojavljujemo u župnoj crkvi u našoj nošnji. Vjerujemo da će se ovaj običaj nastaviti i sada kada je s nama novi župnik, vlč. Danijel Bistrović, rekla nam je predsjednica Mirjana Korunić.

Svaki od župnika Župe Sveti Juraj na Bregu svojom je posvećenošću i radom iza sebe je ostavio velik trag u srcima župljana. Običaj KUU-a Zasadbreg jedan je od njih, a koji nesumnjivo dokazuje koliko je veza između župljana i župnika važna za zajednicu. Slavlje je okupilo sva tri župnika Župe Sveti Juraj na Bregu, preč. Ivana Kozjaka, vlč. Ivicu Puškadiju i aktualnog vlč. Danijela Bistrovića.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: MĐ
foto: MĐ



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content