Dani humora u Malom Mihaljevcu – smijeh nam danas itekako treba

U srijedu, 11. travnja treću godinu za redom otvoreni su Dani humora u Malom Mihaljevcu.

Ovu manifestaciju, čiji je cilj nadopuniti i obogatiti kulturnu ponudu Malog Mihaljevca i Općine Sveti Juraj na Bregu, organizira Udruga žena Mali Mihaljevec uz podršku drugih udruga u mjestu.

– Radi se o velikoj trodnevnoj manifestaciji, gdje smo htjeli da svatko pronađe nešto za sebe. Dobra suradnja s Udrugom Mladih Mali Mihaljevec, DVD-om Mali Mihaljevec i NK Mali Mihaljevec te podrška koju dobivamo od Općine Sveti Juraj na Bregu nam uvelike olakšava organizaciju na čemu smo im jako zahvalni, rekla je Senka Posavec, predsjednica Udruge žena Mali Mihaljevec.

Dani humora započeli su radionicom crtanja karikatura za djecu koju je održao Krešimir Kveštek iz Vrbovca sa suradnicima.

Radionica je započela pričom o tome što je karikatura te o osnovama crtanja. Zatim je karikaturist Ivan Sabolić izradio karikaturu po čijem su primjerku djeca izradila svoje radove.

Nakon radionice, održana dječja modna revija ‘Almee’. Djeca su prošetala modnom pistom u modernim kreacijama i oduševila roditelje u publici koji su ih nagradili gromoglasnim pljeskom.

U 19:30 služeno je otvorena izložba karikaturista Krešimira Kvešteka koji se rado odazvao na poziv Damira Novaka, poznatog karikaturista i prvog organizatora ove manifestacije.

– Danas na izložbi predstavljam i svoje karikature. Društvo inače organizira i izložbe izvan Hrvatske, pa smo tako svoje radove predstavljali u Belgiji, Turskoj, Crnoj Gori i drugdje. Karikatura kao umjetnost još uvijek živi, možda ne više toliko u novinama, ali zaživjela je na internetu i u digitalnim medijima. Karikaturisti su se malo prilagodili situaciji, pa radimo više portret-karikatura, rekao je Kveštek.

Od samog početka smijeh i dobro raspoloženje dominirali su ambijentom Društvenoga doma u Malom Mihaljevcu. Vjerujemo da će se ono nastaviti i u iduća dva dana kada vas očekuju brojna iznenađenja.

– U 19 sati predviđena je dječja modna revija marke ‘Almee’, koja će se održati i u četvrtak. Toga’, dok je pola sata kasnije na repertoaru dramsko-scenska igra ‘Događa li se to i vama?’

Zadnji od Dana humora predviđen je za odrasle. U 20 sati u Društvenom domu KUU Gornji Kraljevec odigrat će predstavu ‘Snehina laž’, a u 21 sat nastupaju komičari zagrebačkog ‘Studija smijeha’ Vlatka Mifka, Miranda Lončar, Tihomir Paravina i Goran Vinčić, rekla je Senka.

Dođite i zabavite se!

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content