Oproštaj osmaša

Svečanost održana u prigodno uređenom holu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu je započela uvodnom riječju učenice Viktorije Dretar uz pratnju Klare Grošanić na klaviru.

Osmaši su kao složan zbor otpjevali pjesmu Usrećuješ me (You raise me up), a pjesmu su završili efektnim bacanjem latica ruža u zrak.  Nakon pjesme, uslijedilo je recitiranje stihova  Za djecu, pismo, indijskog pjesnika Mangalesha Dabrala, koje su izvodile članice Dramske družine Margareta Doležaj, Ivona Sabol, Gabriela Novak i Viktorija Dretar uz pratnju Klare Grošanić na klaviru. Spoj stihova ovog pjesnika i melodiozna skladba bili su pun pogodak.

Ugodno iznenađenje priredio je glazbeni sastav kojeg su činili Manuel Medlobi i Bruno Perhoč na akustičnim gitarama i Dino Levačić na Synthesizeru izvevši pjesmu Zovu nas ulice.

Djevičanstvo poznate spisateljice Vesne Parun izvrsno su izveli David Šafarić, Mateja Pristav, Dino Levačić, Tena Alijašević i Aleksandra Kurunić.

Tomislav Tomašić je osjećaje u stihovima Pabla Nerude, Sviđaš mi se kada šutiš, izvanredno prenio na publiku. Na gitari ga je pratio Manuel Medlobi. Uslijedile su prezentacije sva tri razreda. Uz predstavljanje učenika pojedinog razreda, učenici su zapjevali svoje himne. „A“ razred je pjevao pjesmu Vjeruj u snove, „b“ razred Jedina ljubav, dok je „c“ recitirao stihove pjesme Sve je lako kad si mlad.

Šećer dolazi na kraju ili kako bi učitelj Alen Barbić rekao: „Zucker commt zu letzt.“ Gabriela Novak nas je počastila pjesmom Hallelujah. Svojim je predivnim glasom mnogima izmamila suzu na oko.

Po završetku programa, uslijedio je govor ravnatelja Mladena Beuka koji je potom nagradio najmarljivije učenike knjigama mudrih izreka „Mudrost Hrvatskoga naroda“.

Razrednici su svim svojim učenicima podijelili zaslužene im svjedodžbe. A učenici su njih darovali prigodnim poklonima. Kako bi svečanost bila potpuna, roditelji su svoju djecu i njihove učitelje počastili bogatom ponudom hrane i pića.

 



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content