Mladi međimurski chef Amos Novak osvojio srebro na prestižnom natjecanju

Međimurje ponovno ima razloga za ponos! Mladi kuhar Amos Novak, rodom iz Dragoslavca, jedan je od hrvatskih predstavnika koji su se nedavno vratili iz Azerbajdžana s prestižnog kulinarskog natjecanja u Bakuu – i to s medaljom

Na ovom velikom međunarodnom okupljanju kulinarskih talenata, hrvatski su chefovi osvojili ukupno tri zlata, jedno srebro, diplomu i timsku broncu, a Amos Novak je svojim jelom od mesa osvojio srebrnu medalju te zajedno s kolegama Vedranom Hrastovec Sedlar i Filipom Klanfarom timsko 5. mjesto.

Uz to, naši su predstavnici osvojili sljedeća odličja:

  • Patrik Prnjak – dvostruko zlato za jela od ribe i piletine
  • Filip Klanfar – zlato za jelo od ribe
  • Vedrana Hrastovec Sedlar – diploma za slastice

Ovaj rezultat još je jedna potvrda visoke razine hrvatske gastronomije, ali i izvrsne pripreme, kreativnosti i strasti mladih chefova. Posebno veseli činjenica da među dobitnicima imamo i predstavnike iz Međimurja, regije sve prepoznatljivije po vrhunskoj hrani, održivom pristupu i snažnoj kulinarskoj sceni.

Čestitamo!

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Danica Pajtak
foto: Visit Međimurje

Scroll to Top Skip to content