SVETI JURAJ NA BREGU Proračun povećan za 279 tisuća eura

U Svetom Jurju na Bregu je održana sjednica Općinskog vijeća

Vijećnici su usvojili prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna koji je tako sa 7,174 povećan na 7,453 milijuna eura.

Tijekom aktualnog sata načelnik Anđelko Nagrajsalović je vijećnici Dragici Vugrinec odgovorio što se događa s plinskom mrežom. Kazao je kako je bilo problema jer je negdje vani (ne u vrtiću) izlazio plin zbog oštećenja nastalih nakon uvođenja kanalizacijske mreže. Kazao je da su pozvali službe te da nema opasnosti.

Vijećnik Josip Novak predložio je da općina sklopi prijateljstvo s nekom drugom općinom, možda s gradiščanskim Hrvatima. Vijećnik Marijan Rodinger još je jednom pitao što je s rekonstrukcijom niskonaponske mreže u Zasadbregu.

Načelnik je dodao kako je s radom počela nova Turistička zajednica područja Srce Međimurja.Vijećnik Tihomir Karničnik govorio je o problemu parkiranja na cesti u Vučetincu, što izaziva opasnost. Raspravljali su još o nadolazećem festivalu Forestland i kako poboljšati prometnu regulaciju.

Usvojena je odluka o sufinanciranju radnih materijala. Niži razredi dobit će 40 eura, viši razredi 55 eura, a srednjoškolci 70 eura. Usvojena je i odluka o izgledu i sadržaju službene iskaznice i značke te izgledu službene odore komunalnog redara.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio/:foto List Međimurje

Scroll to Top Skip to content