Rekreativke iz Međimurja sudjelovale na Brač trailu!

Ovog vikenda održan je Brač trail 2024. godine, a na trkački izazov odvažile su se i dvije rekreativke iz Međimurja koje su po prvi puta trčale po krškom terenu i uspješno završile utrku!

Blaženka Lozić iz Brezja i Sandra Djerdji iz Čakovca otrčale su kategoriju Light u dužini 7 kilometara, susrevši se pritom s zahtjevnim terenom i škrapama koje su zahtijevale maksimalnu koncentraciju i oprez.

Djerdji trči rekreativno, a za navedenu se utrku intenzivnije pripremala četiri mjeseca.

– Trčala sam svaki drugi dan, a budući da sam po prvi puta trčala trail, utrka je za mene bila zaista zahtjevna. Teren bračkih šuma u potpunosti se razlikuje od našeg, stoga mi je bio potpuna nepoznanica. Staza je vodila uglavnom po škrapama i krškom terenu djelomično kroz šumu i prekrasan krajolik.

Za Djerdji bilo je to izazov, jer navodi, bilo je potrebno paziti na svaki doskok i korake kojima je bilo potrebno pronaći oslonac.

– Bez obzira na fizički napor, trčati po takvom krajoliku za mene je bilo novo, no predivno iskustvo kojeg ću ponoviti, no sljedeći put, pripremat ću se duže. Ono što je ipak najvrjednije je to da mi je ova utrka pokazala da se granice tijela mogu priječi. Zadovoljna sam postignutim rezultatom jer trčanje traila pokazuje čovjeku da je snažniji nego što pretpostavlja.

Uz nju, utrku je trčala i Lozić koja rekreativno trči već šest godina, unatoč visokom stupnju invaliditeta.

– Za utrku se nisam posebno pripremala jer trčanje je aktivnost koja je uključena u moju svakodnevicu. Ipak, bila mi je motivacija i izazov. Svojim primjerom želim reći da se unatoč invaliditetu može trčati, bez obzira na mitove koji prate taj pojam. Granice tijela često su proizvod naših misli, no tijelo češće govori: „Ja mogu!“

Uz njih, na utrci je sudjelovalo stotinjak trkača iz svih dijelova Hrvatske i šire.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content