Od 58 natjecateljskih ekipa, najbolji je bio grah Bitanga i princeza!

Praznik rada slavio se diljem Međimurja, no najveći događaj priređen je u Brezju u parku Forestland. Na prvomajskoj Grahijadi pod pokroviteljstvom općine Sveti Juraj na Bregu, a u sklopu programa Jurjeva 2024. godine, po drugi puta organizirana je Grahijada s rekordnom posjećenošću. Prema procjenama, parkom je prošlo više od 6000 ljudi za koje je pripremljeno 600 litara graha.

Događaj slavljeničkog, ali i natjecateljskog tipa okupio je 58 ekipa koje su se borile za osvajanje glavnog plasmana i nagrade u vrijednosti od 700 eura, a koja je obuhvaćala karte za Forestland i koncert Maje Šuput te poklon bonove. Samo natjecanje započelo je u 11 sati, oko 13 sati započelo se s podjelom porcija graha koje su se čekale u redovima, a u 14:30 sati započeo je ocjenjivanje.

Povjerenstvo su čini Radio 105, Robert Kovačić, Valentino Mikulaj kao predstavnik restorana „Kneja“karikaturist Damir Novak te poznata jurjevska proizvođačica vina Rajka Dvanajščak. U konačnici, među 10 najboljih ekipa našle su se: 1. Bitange i princeze, 2. Tri Fantastikus, 3.Kumovi, 4. Matematika, 5. Udruga žena Lopatinec, 6. Legende, 7. DVD Lopatinec, 8. DVD Mali Mihaljevec, 9. Elektro Busk Team te 10. Kraljice i Kraljevi.

Nakon pomnog iskušavanja svake porcije, žiri je odlučio te pobjednicima Grahijade proglasio Bitange i Princeze, dok su na drugom mjestu zasjali Trio Fantastikus, a trećem Kraljevi i Kraljice.

Osim besplatnih porcija graha, posjetitelje su zabavljali Tamburaški sastav Kumovi, DJ Luksi i Berto.

Za one najmlađe pripremljeni su napuhanci, dok je i za djecu i odrasle u organizaciji OPG „Geler“ pripremljen zipline. Druženje se nastavilo i u poslijepodnevnim satima.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić

Scroll to Top Skip to content