49. OBLJETNICA: Škola animiranog filma Čakovec rođendan obilježila Šafovim pohodom

Danas, 28. veljače, Škola animiranog filma Čakovec slavi 49. obljetnicu djelovanja. 1975. godine, Škola animiranog filma Čakovec okuplja djecu i mlade s ciljem kreativnog provođenja slobodnog vremena u izradi animiranih filmova, a nosi titulu jednog od najstarijih hrvatskih dječjih kinoklubova.

Osnovan je s ciljem kompletne izobrazbe i odgoja djece u estetskom, filmskom i likovnom smislu, no s naglaskom na izvorno dječje stvaralaštvo koje nije dirigirano utjecajem i željama voditelja. U proteklim godinama u ŠAF-u je djelovalo više od 800 članova, najviše djece od 7 do 15 godina te srednjoškolaca. Snimljeno je preko 250 filmova prosječnog trajanja 3 minute, mnoštvo radioničkih filmova i filmova-vježbi najmlađih članova ŠAF-a. Škola je i organizator brojnih filmskih radionica u školama te radionica za voditelje kinoklubova širom Hrvatske i svijeta. Do 2022. održano je dvadeset i sedam internacionalnih dječjih filmskih radionica u Čakovcu na kojoj su sudjelovala djeca iz Hrvatske kao i djeca od SAD-a do Australije, stoji na stranicama ŠAF-a.

Povodom rođendana, u nedjelju 25. veljače 2024. godine organiziran je već tradicionalni Šafov pohod u kojem je sudjelovalo tridesetak članova i prijatelja škole. U lijepoj i veseloj atmosferi okupljeni su prehodali desetak kilometara s početkom kod MURAI-a u općini Sveti Jurja na Bregu pa do Bedekovićevih graba i retencije Jegerseg. Pohod su hodači završili u prigodnim popodnevnim druženjem u prijateljskoj atmosferi prisjećajući se uspomena i planirajući nove projekte, navode na stranicama Cipelcuga.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Medjimurski.hr
foto: Cipelcug

Scroll to Top Skip to content