Izložba fotografija: „Sv. Juraj negda”

Prenosimo vam obavijest iz Osnovne škola Ivana Gorana Kovačića -Sveti Juraj na Bregu:

Poštovani,

U našoj školi već dulji niz godina djeluje Foto grupa. Okuplja marljive učenice i učenike koji su zaljubljenici u fotografiju.

Ove smo godine u suradnji s našom općinom odlučili provesti projekt pod nazivom „Sv. Juraj negda”. Željeli bismo pripremiti izložbu starih fotografija s područja naše općine. Molimo vas da nam pomognete skupiti fotografije za izložbu. Zamislili smo da to budu stare crno-bijele fotografije koje prikazuju ljude, običaje, mjesta i događaje iz života mještana naše općine. Zato vas molimo, da u svojim albumima potražite drage, stare fotografije i ustupite nam ih za izložbu kako bi se stariji mještani mogli prisjetiti tih vremena te ih tako oteti zaboravu, a mlađim naraštajima bila bi to prilika približiti vrijeme u kojem su njihove bake i djedovi, prabake i pradjedovi bili još mladi.

Ukoliko biste podržali ovu našu zamisao, molimo vas da po učenicima u školu pošaljete stare fotografije. Uz svaku fotografiju na papiru ili na stražnju stranu zapišite što ili koga fotografija prikazuje, mjesto i točnu ili približnu godinu kada je nastala i tko je vlasnik fotografije. Vaše fotografije ćemo kopirati i za par dana neoštećene vratiti po učeniku koji ih je donio u školu.

Izložbu namjeravamo pripremiti za Dan naše općine u društvenom domu. Nadamo se da ćete se uključiti u ovaj projekt i na taj način oživjeti spomen na prošle dane.

Vidimo se na izložbi.

Napomena donosiocima: Fotografije pod velikim odmorom možete donijeti i predati meni u učionici br. 12.

Voditeljica Foto grupe Vera Moharić

Scroll to Top Skip to content