Luka Zadravec: Golman je postao jer nitko nije htio braniti

Vrata NK Zasadbreg 77 čuva 21 – godišnji Luka Zadravec. Od početka seniorske karijere nije uvijek bio prvi izbor trenera, učio je od starijih, ali sada je napokon došlo njegovo vrijeme.

Nogometom se počeo baviti sa 7 godina, gotovo svaki dan još kao mali igrao je nogomet, poslije škole prvo je išao na nogomet, a tek je onda krenuo prema zadaći i ostalim obavezama.

Nogomet je počeo igrati u NŠ Sveti Juraj na Bregu gdje je počeo prve svoje golmanske korake te je kasnije otišao u lendavsku Naftu. Tamo je stekao vrlo dobro iskustvo i naučio puno toga. Trenutno je u NK Zasadbregu gdje uči svaki dan nešto novo i za sad mu je super.

Golman je postao s 9 godina, a razlog je taj što u ekipi nitko nije želio biti golman. Zadravca nije trebalo duugo nagovarati pa je odmah sam pristao, tako je sve krenulo i sada uživa biti golman.

“Puno draži su mi golmanski treninzi, kad sam na treningu uživam se bacati, a i najdraže osobe u sportu su mi golmani, jednostavno kad jednom odlučiš biti golman teško da ćeš odustati ako se trudiš i marljivo radiš trud se nakraju isplati. Golmanska uloga znači odgovornost pogotovo kad je utakmica, moraš biti maksimalno koncentriran i sto posto u utakmici, paziš na svaki detalj na svaku loptu i naravno najbitnije od svega paziš da ne napraviš kakvu grešku jer kad si golman to se odmah osjeti dali na rezultatu ili u igri”, kazao nam je Zadravec.

Ove sezone odradio je 13 utakmica u prvenstvu, a pritom je primio 19 golova.

“Nemam najdražu utakmicu, za mene su najdraže utakmice kad pobijedimo, a pogotovo mi je drago kad sačuvam mrežu netaknutom. Kao najdraže uspomene bih naveo osvajanje lige s mlađim pionirima s nogometnom školom Sveti Juraj na Bregu i sa NK Zasadbreg 77 te ulazak u drugu slovensku ligu s Naftom”.

Kao i kod svakog vratara, kiksevi su uvijek prisutni.

“Bilo je kikseva, ali pokušavam kroz trening i utakmice da ih dovedem do minimuma, a kad se dogodi kiks tu je i moja ekipa koja mi uvijek pruži podršku i bodri te da budeš još jači i uporniji”.

Kroz karijeru nije prošao kroz mnoge trenere, ali neki su ostavili trag na njemu.

“Nije bilo puno trenera u mojoj karijeri, a po meni najbolji dojam na meni ostavili su Stiven Lacko koji mi je bio trener u nogometnoj školi koji je također golman te sadašnji trener Stanislav Tot, također da ne zaboravim svog prijatelja i nekadašnjeg suigrača Davora Žagara koji mi je isto tako puno pomogao na treninzima i utakmicama”.

Na kraju razgovora dotaknuo se i ciljeva.

“Trenutno nemam planove za budućnost, koncentriran sam na sadašnju sezonu i da pomognem ekipi da što bolje ostvarimo dobar rezultat jer nam za sada odlično ide, a za budućnost ćemo vidjeti što nosi”, zaključio je.

Imamo i 5 brzopoteznih.

Dinamo ili Hajduk? Dinamo

Suašić ili Livaković? Livaković

Pobjeda ili čeista mreža? Pobjeda

Blato ili umjetna trava? Blato

Parada ili obrana penala? Parada

preneseno s: www.msm.hr
objavio: Nikola Lukman
foto: NK Plavi/NK Sokolaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content