Anđelko Nagrajsalović: Sljedeće godine prioriteti su uređenje Područne škole Zasadbreg i Dječjeg vrtića Brezje

Radeći inventuru 2023. godine načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović ocjenjuje je nešto mirnijom, budući da još nisu bili otvoreni natječaji za koje su zainteresirani.

-Pripremajući nove aktivnosti, tijekom ove godine uspješno smo priveli kraju projekt širokopojasnog interneta PRŠI, u vrijednosti od 1,6 milijuna eura, čiji je nositelj bio Grad Mursko Središće. Na području naše općine projekt je rezultirao s 2.200 raspoloživih priključaka. Provedena je i izmjera na području Katastarske općine Zasadbreg u naseljima Brezje, Knezovec, Mali Mihaljevec i Zasadbreg u što je uloženo nešto više od 1,5 milijuna eura, nabraja učinjeno načelnik Nagrajsalović.

Nakon što je u potpunosti uređena matična škola, s produženim boravkom i sportskom dvoranom, sada se naglasak stavlja na adaptaciju Područne škole Zasadbreg.

-Radi se o objektu koji je u lošem stanju i trenutno omogućava samo provedbu dvosmjenske nastave. Zato smo u suradnji s Međimurskom županijom i uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU krenuli u njegovu adaptaciju. Zgrada će biti potpuno obnovljena, a na katu će se stambeni prostor pretvoriti u 2 učionice kako bi se stekli uvjeti za jednosmjensku nastavu. Rekonstruirat će se i prostor u potkrovlju koji će imati multifunkcionalnu namjenu, a u zimskim mjesecima koristiti se za sportske aktivnosti učenika. Jednako nam je važna i dogradnja Dječjeg vrtića Brezje gdje bi se otvorio prostor za 4 nove skupine. Zbog toga je potrebno ukloniti streljanu kraj zgrade, dok će se sportske prostorije urediti na katu, najavljuje ambiciozne planove Nagrajsalović.

Svim stanovnicima Općine Sveti Juraj na Bregu načelnik Nagrajsalović poželio je sretne i vesele blagdane nakon kojih se puno parom kreće u realizaciju zacrtanih ciljeva, a s obzirom da se i ova općina uključila u formiranje Turističke zajednice „Srce Međimurja“ mogu se očekivati veliki pomaci i na tom planu.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Miljenko Ovčar

Scroll to Top Skip to content