NOVA LIGA ‘POZOJ-mini rukometna liga’ okuplja osnovnoškolce

Rukometni savez Međimurja u suradnji s društvom sportske rekreacije „Sportska subota“ od 2022. godine provodi program pod nazivom „POZOJ-Mini rukomet u međimurskim osnovnim školama“

 Program se odnosi na polaznike 1-4 razreda osnovnih škola (dječake i djevojčice) kao izvanškolska aktivnost i potpuno je besplatan, a provodi se po dva puta tjedno.

Od prve godine provedbe u projektu sudjeluje sedam osnovnih škola i to: I. Osnovna škola Čakovec, II. Osnovna škola Čakovec, OŠ Prelog, OŠ Nedelišće, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ I.G.Kovačića Sveti Juraj na Bregu, a u školskoj godini 2022/2023 kroz program je prošlo ukupno 273 dječaka i djevojčica. Ove školske godine, za sada, u program je uključeno 222 dječaka i djevojčice.

Slijedom navedenog dade se zaključiti da je prvi cilj provođenja programa, a to je uključenje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, ostvaren čime su postavljeni temelji da se posvetimo drugom postavljenom cilju, a to je organizacija županijskog natjecanja između škola sudionika programa.

Tako je određeno da će škole sudionici programa sudjelovati u natjecanju koje se održava pod nazivom „POZOJ-mini rukometna liga“.

Liga će se igrati u sedam krugova, u svakom krugu će svaka ekipa odigrati utakmicu sa svakom ekipom u natjecanju te će svaka škola sudionik programa jednom biti domaćin. Prvo kolo novo ustrojene lige na našem području igra se 25. studenog 2023. godine u dvorani II. Osnovne škole Čakovec s početkom u 9:00 sati.

Obzirom je broj djece koji mogu sudjelovati u ligi ograničen, odnosno prema izborima voditelja u natjecanju sudjeluju najbolji pojedinci, organizator programa će i za ostalu djecu koja za sada neće sudjelovati u ligi organizirati odigravanje turnira kako bi im se pružila mogućnost da napreduju i dokažu se svojim voditeljima te izbore mjesto u momčadi koja se natječe u ligi.

preneseno s :www.emedjimurje.hr
objavio: MRK Čakovecaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content