Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu snimio je svoj prvi glazbeni video spot

U nedjelju popodne 29.10. 2023. Pjevački zbor Sveti Juraj na Bregu je snimio svoj prvi glazbeni video spot! Svi pjevači okupili su se u župnoj crkvi i strpljivo slijedili upute snimatelja. Snimanju su se priključili članovi Dječjeg zbora s članovima svojih obitelji i podupirući članovi zbora. Župna crkva poslužila nam je kao odlična kulisa za ovaj događaj, prvi takve vrste u povijesti zbora.
Pjesma za koju je sniman spot je pomno odabrana, kako bi na najbolji način prikazala kulturnu i glazbenu baštinu naše župe i općine vezanu uz četveroglasno zborsko pjevanje. Odabrana je pjesma „O Marijo, majko naša“, čiji je autor dugogodišnji voditelj zbora gospodin Milovan Horvat, a posvećena je višestoljetnom čašćenju Majke Božje Lauretanske u našoj župi.


Sat i pol snimanja je bilo zahtjevno, ali je proteklo u uzbuđenju i veselju. Slijede još naknadna snimanja detalja i montaža, no nema sumnje kako će sve biti odrađeno profesionalno, budući da je za ovaj projekt angažiran iskusan profesionalni snimatelj, a financijski je poduprt sredstvima iz općinskog proračuna i sredstava zbora. S nestrpljenjem očekujemo konačnu verziju spota koja će biti na primjeren način predstavljena javnosti putem medija.

tekst: Marta Lončar-Vinković

fotografije: Antonija Vinković

Scroll to Top Skip to content