ŠUMSKI MOTIVI Mirjana Klobučarić predstavila zanimljiv slikarski opus na 4. samostalnoj izložbi ‘Utjeha šume’

U dvorani Murai u Pleškovcu, u 18 sati otvorena je izložba ‘Utjeha šume’, Mirjane Klobučarić, talentirane slikarice iz Brezja

‘Utjeha šume’ predstavlja četvrtu samostalnu postavu Mirjane Klobučarić, koja je očarala publiku svojim zanimljivim slikarskim opusom. 

Na samom početku, Mirjana Klobučarić pozdravila je posjetitelje i zahvalila im na dolasku. Također, slikarica Lidija Jurčec rekla je nekoliko lijepih riječi vezanih uz Mirjanino stvaralaštvo. 

Uz to, Mirjana je zahvalila načelniku Anđelku Nagrajsaloviću na velikoj pomoći uz realizaciju izložbe i poklonila mu svoju sliku. U sklopu izložbe bila je organizirana i nagradna igra koju je izvlačio njen unuk Fran Klobučarić, a sliku je osvojio Zvonko Živčec

Glazbeni ugođaj za posjetitelje osigurao je poznati međimurski kantautor Srećko Krištofić.

Izložbu ćete moći pogledati do 22. listopada, od utorka do petka od 16 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 15 do 18 sati. 

Izložba Mirjane Klobučarić u Murai dvorani pruža posjetiteljima priliku da urone u svijet njezinih slikarskih doživljaja, otkrivajući ljepotu i dubinu svakog platna.

Podsjetimo, slikarica Mirjana Klobučarić rođena je u Donjem Vidovcu, a slikanjem se aktivno počela baviti 2008. godine, upisavši tečaj crtanja i slikanja Likovnog udruženja Čakovec. Nastavila je svoje slikarsko školovanje u školi crtanja i slikanja “Paleta”. Mirjana je aktivna članica Likovnog udruženja Čakovec i Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog.

Umjetnica je dosad svoj rad predstavila kroz četiri samostalne izložbe i sudjelovala na dvadesetak skupnih izložbi. Također, redovito se uključuje u likovne kolonije slikara na području Hrvatske i Slovenije, doprinoseći raznolikosti i bogatstvu lokalne umjetničke scene.

Pogledajte u fotogaleriji kako je bilo na izložbi ‘Utjeha šume’.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content