JAGODA TURK IZ BREZJA Kvalitetno sjemenje neprocijenjive je vrijednosti

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Jagode Turk iz Brezja postoji od 2009. godine, a iz marljivih ruku i vlasnice, ali i njenih pomagača, svih članova obitelji, proizlazi razno ekološki proizvedeno povrće i voće

– Uz relativno širok asortiman povrća, u manjim nasadima uzgajamo jabuke i lješnjake. Povrće sadimo sezonski, a sve što nam ostane pretvaramo u zimnice, rekla nam je Jagoda. 

Ekološka proizvodnja je jedino što Jagoda poznaje i priznaje, a kaže nam da pomno bira i čuva sjemenje uzgojenog povrća koje je dobre kvalitete. 

– Ekološki uzgoj je baziran na dobrom odabiru i čuvanju vlastitog sjemenja, ali i iskustvu na kojem tlu koje povrće uspijeva. Sjeme, ako ga kupujete, je jako skupo, a često i loše kvalitete pa se trudim sačuvati sve svoje, opisuje Jagoda te dodaje da u svojoj arhivi ima najviše sjemenja raznih vrsta rajčica i luka, zimskog povrća i salate, a čuva i ono od tikvica koje pak uzgaja samo za osobne potrebe. 

Na prostoru od 1,2 hektara uspijeva gotovo sve što Jagoda posadi, a kako nam kaže, ono što i ne uspije ne stvara joj probleme jer i priroda, a i sezona odradi svoju selekciju. 

– Mi se tada samo trudimo još više pa uspije nešto drugo, uz osmijeh će Jagoda.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3568aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content