SCT Ljubljana održao je samostalni koncert u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika

Mješoviti pjevački zbor RETRO KUD-a SCT Ljubljana održao je samostalni koncert u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Lopatincu u subotu 24. lipnja 2023. godine u 18 sati.

Ovo im nije prvi nastup u Hrvatskoj, točnije u Župi Sveti Juraj na Bregu. Mješoviti zbor RETRO iz Ljubljane održava prijateljsku suradnju sa domaćim zborom Sveti Juraj na Bregu, pa tako svakih nekoliko godina uzvraćaju jedni drugima gostovanje sa samostalnim koncertom. Zborom je ravnao Denis Robnik, višegodišnji voditelj ovog zbora.

Goste iz Ljubljane u subotu u prijepodnevnim satima dočekala je nekolicina pjevača iz zbora Sveti Juraj na Bregu, te su zajedno prošli Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“ u Čakovcu, kako bi se upoznali sa nematerijalnom kulturnom baštinom ovog kraja.

U 18h sati održan je koncert koji je bio tematski poput glazbenog putovanja kroz različite krajeve i jezike, ali i u različito vrijeme kroz povijest. Tokom koncerta voditelj zbora Denis Robnik vodio nas je kratkim opisom skladbi koje su zatim izveli. Na samom kraju koncerta voditelj zbora i njihove članice razmijenili su sa predsjednicom zbora Sveti Juraj na Bregu Martom Lončar-Vinković i voditeljem Milovanom Horvatom poklone u znak zahvalnosti i višegodišnje suradnje.

Nakon koncerta članovi Mješovitog pjevačkog zbora RETRO KUD-a SCT Ljubljana nastavili su druženje sa svim posjetiteljima koncerta u Pastoralnom centru Župe Sveti Juraj na Bregu.

preneseno s: facebook Pjevački zbor “Sveti Juraj na Bregu”
Foto: Antonija Vinković

Scroll to Top Skip to content