Ove godine ne smijete propustiti najveći elektronski, hip hop, trap i rap festival Forestland!

Ljeto dolazi – a evo zašto je Međimurje hit Hrvatske!

Ljeto na sjeveru već 11 godina ne može se zamisliti bez Forestland festivala. Još od 2013. godine srpanj  je rezerviran za najveći elektronski, ali i hip hop, trap i rap festival.

Od 21. do 23. srpnja 2023. godine Brezje će se ponovo transformirati u najveći festivalski pogon u Hrvatskoj gdje će u 48 sati festivala ugostiti gotovo 60 artista na preko 14 hektara festivalske površine.

„Pred gotovo četiri godine uveli smo uz DJ nastupe i koncept live nastupa, odnosno hip hop i trap“ započinje Saša Mikac, organizator i booking manager. „Ogroman dio glazbenog prostora danas pripada upravo tim pravcima, a njihov nastup i stil glazbe komplementaran je EDM i elektronici, stilu koji gajimo na glavnim, masovnim pozornicama.“ Ove godine uz Kirila Djaikovskog iz Makedonije stižu i Buba Coreli i Jala Brat iz Bosne i Hercegovine, ali i brojni regionalni izvođači. „Vraća nam se Dekova iz Kine, iz Izraela dolazi odličan, vrhunski DJ Mr. Black na valu suradnje s produkcijskom i e-zine kućom WE RAVE YOU, Tai Woffinden nam dolazi iz Velike Britanije.

Najdugovječniji elektronički festival na kontinentu

„Kada je Forestland započeo 2013. nitko se nije mogao nadati popularnosti i dugovječnosti organizacije. Svake godine idemo korak dalje, poboljšavamo cijeli koncept, ali i učimo“ govori  Krešo Biškup iz organizacije. „Od popratnog sadržaja, do razvoja destinacije, mislimo na Forestalnd 365 dana u godini, a provodimo ga samo dva, tu nema mjesta za greške. U 2023. nadamo se provesti najbolji festival do sad, očekujemo najveći broj posjetitelja, ali i najatraktivnije uređen festivalski prostor. Nastavljamo suradnju sa Graffitti ranch Legrad, vraća nam se Tattoo Mrlja, Askari Barbershop iz Slovenije, a tu je i nezaboravni Zip Line od preko dvije stotine metara!“

Zip Line, kamp, chill zone, eko friendly i zeleni festival

„Međimurje je dobitnik zelenog certifikata Green Destination i upravo se taj certifikat nas najviše tiče. Nastojanja i dugogodišnji rad da Forestland bude zeleni festival, održiv i čist također su razlog uspješne certifikacije cijele destinacije. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, a to se vidi i na festivalu Forestland koji je odmah do zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba, okružuje nas 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju“ dodaje Krešo Biškup. „Zeleni i održivi način provođenja festivala teži je put, no svakako sa zelenijim ishodom!“

Festivalske ulaznice po cijeni od 30 eura za oba dana u sustavu Entrio, ili na fizičkim prodajnim mjestima, dok se kamp i VIP ulaznice mogu kupiti već od 35 odnosno 75 eura.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Martina Korent

Scroll to Top Skip to content