U preloškom muzeju otvorena izložba karikatura Damira Novaka

Sve do 20. ovog mjeseca će u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga biti otvorena izložba karikatura 62- godišnjeg karikaturiste Damira Novaka iz Malog Mihaljevca.

Izložbu je postavila kustosica muzeja Iva Kožnjak koja je od 180 ponuđenih karikatura odabrala njih 45. Kako je na otvaranju izložbe rekla, da nije dobila lak odabir i da je odabrala radove bez teksta, a koji su većina od njih i nagrađivani po raznim festivalima.

Poznati Damir Novak je karikaturist koji je karikaturu zavolio već u osnovnoj školi, a prve je crteže počeo raditi u srednjoj školi. Prve radove je objavio u jednom lokalnom tjedniku 1982. godine. Radove su objavljivali i drugi listovi u zemlji.

Član je HDK od 1986. godine. Osvojio je brojne državne i inozemne nagrade na izložbama karikatura, čak njih 95 pristiglih iz Koreje, Kine, Italije, Austrije,Kande, Irana, Iraka, Češke, Srbije Rumunjske, Slovačke, Grčke,Turske, Albanije, Ukrajine, Rusije….

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Mladen Grubićaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content