Osposobljava se četrdesetak budućih vatrogasaca

U dvorani za svečana zbivanja Doma kulture u Selnici, jučer u ponedjeljak 20. veljače, započela je nastava za zvanje vatrogasac, a za potrebe, odnosno članove Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Vatrogasne zajednice Grada Mursko Središe, DVD-a Selnica, Vatrogasnih zajednica Općine Sveti Martin na Muri, Vratišinec, Nedelišće, Gornji Mihaljevec, Štrigova i Sveti Juraj na Bregu.

Nastavi i predavanju pristupilo je četrdesetak kandidata, što je rekord u dosadašnjim predavanjima i što je činilo prelijepu sliku u dvorani, jer u posljednje vrijeme gotovo nigdje se dragovoljno ne okup toliki broj mladih, koje je na početku pozdravio Nikola Besedić, u ime Vatrogasne zajednice Međimurske županije, koja je organizator predavanja, koje će se svakog radnog dana održavati u naredna dva tjedna, dok će se vikendom održavati vježbe.

Završni ispiti biti će u subotu 11. ožujka ove godine u Selnici. Odličan i ugodan domaćin polaznicima i predavaču Besediću su DVD Selnica i njihovi čelnici Davor Debelec i Franjo Kutnjak, koji imaju i najveći broj polaznika, budućih vatrogasaca. – Izuzetno smo zadovoljni i počašćeni ovako velikim brojem kandidata za zvanje vatrogasac i to nam daje vjeru i jamstvo kako međimursko pa tako i naše selničko dobrovoljno vatrogastvo ne treba brinuti za svoju budućnost.

Evo, naše društvo ovdje ima 14 kandidata što do sada nikada nismo imali, a pozivam ako još netko ima želju i volju biti vatrogasac da nam se pridruži svakog dana u 18 sati ovdje u Domu kulture i postane član plemenite, dragovoljne i časne udruge, vrlo zadovoljan, rekao je Davor Debelec, predsjednik DVD-a Selnica, društva koje je lani obilježilo 170 godina postojanja i koje čeka da oni koji su obećali i nadležni su da im dovrše izgradnju vlastitog Vatrogasnog doma u Selnici.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio/foto: Stjepan Mesarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content