DEDA ŠTEF BLIŽI SE ‘STOTKI’ Stjepanu Šafariću u kleti priredili proslavu 92. rođendana

Iako su mu 92 godine, razum i zdravlje ga još služe. Može se samostalno kretati i s veseljem odigrati koju partiju šaha

Stjepanu Šafariću iz Okruglog Vrha, to jest dediju Štefu, obitelj je priredila proslavu 92. rođendana u – sasvim logično i razumno – Štefovoj kleti u Gornjoj Dubravi! Slavili su 18. prosinca, dan uoči djedovog rođendana. 

– Uz sinove, snahe i unučad, s nama je bilo i petero praunuka DomagojIvonaLeonMia i Lea. Baka Jelena koja je preminula prerano, prije 31 godinu, na njih bi sigurno bila jako ponosna – kazao nam je Siniša Šafarić, slavljenikov unuk. 

Posljednjih godinu dana deda Štef je u domu za starije osobe u Slakovcu. 

– Svi smo zahvalni dragome Bogu što dedu još uvijek služe razum i zdravlje. Još se može samostalno kretati i s veseljem odigrati koju partiju šaha. Svi zajedno od srca mu želimo da poživi još mnogo godina u zdravlju i sreći. Još prije godinu dana prethodni župnik Ivica Puškadija rekao nam je da je deda najstariji mještanin Okruglog Vrha – dodaje unuk Siniša. 

Inače, deda Štef rodom je iz obližnjeg Vučetinca. Većinu života proživio je u Okruglom Vrhu, u kojem je sa suprugom, negdje krajem 50-ih godina prošlog stoljeća, kupio staru kuću. 

No, ako ga pitate otkud je, dobit ćete jasan i glasan odgovor: “Iz Križopotja!” Svaka je daljnja rasprava suvišna, tko zna, zna… Sretan rođendan, deda Štef! 

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.532

Baka Jelena bila bi najponosnija na praunučad

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Izak Vrtarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content