Tenis je druga ljubav liječnika Miljenka Novaka iz Lopatinca

Autor ovog priloga jedan je od redovitijih novinara koji prati Otvoreno prvenstvo Svete Marije u tenisu koje „živi“ koliko i Općina Sveta Marija, a održava se uz dane Općine Sveta Marija. Već na samom početku natjecanja koje je bilo u povojima u sportskoj infrastrukturi, koja je danas daleko iza nas zapazio je mladića koji redovito dolazi na prvenstvo, a bio mi je nepoznat.

Danas puno znam o njemu. On je Miljenko Novak, dr.med., spec.radiologije, subspec. ultrazvuka i zaposlen je u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Upitavši ga, koliko puta je pohodio ovo prvenstvo sa sigurnošću je rekao kako je ove godine, kada je bio drugi, na ovo natjecanje došao 24. puta.

Prema njegovoj evidenciji, prvenstvo je osvojio jednom i četiri puta je bio drugi. Impozantno kada se zna da ovamo dolaze eminentni tenisači sjeverozapadne Hrvatske. Nije na odmet, kada već posjedujemo revnu evidenciju, spomenuti kako je doktor Miljenko bio prvak 19. Otvorenog prvenstva između 24 natjecatelja. U finalu je pobijedio domaćeg natjecatelja Zlatka Dvorskog.

Miljenko ima tri sina, 15-godišnjeg Karla, 12-godišnjeg Antonia i 5-godišnjeg Vita. Koliko prate tatu u sportu, a evidentno je da ga prate, nije isključeno da ga jedan od njih i prestigne.

Konačno, doktor Novak je sudionik brojnih turnira diljem Međimurja, a nerijetko navraća i u TK „Dubravčan“ D. Dubrava.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content