FENOMEN MALOG MIHALJEVCA – Dišemo jedni za druge

Članice DVD-a Mali Mihaljevec na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju osvojile su brončanu medalju. Na natjecanju je sudjelovalo 19 nacija koje prednjače u opremi i uvjetima treniranja, pa ipak, nisu osvojile medalju. Medalja je pripala vatrogasicama malog međimurskog sela koji ima nešto posebno, solidarnost i podršku zajednice koja je prava rijetkost. Koja je tajna uspjeha Malog Mihaljevca rekao nam je Nikola Babić, predsjednik DVD-a Mali Mihaljevc koji je svoje sjajne vatrogasice pratio na natjecanje.

– Otputovali smo u Celje već u nedjelju. U ponedjeljak i utorak imali smo slobodni dan. Olimpijada je sama po sebi drugačija, a sam naziv pomalo zastrašuje. Unatoč tome, one se nisu bojale. Već smo i prije sudjelovali na brojnim državnim i županijskim natjecanjima tako da vjerujem da su bile spremne. Postoji trema koju smo svi osjećali, ali vjerujem da onaj tko ima tremu ima i želju da postigne i napravi nešto vrijedno.

Ukupno je na olimpijadi sudjelovalo oko 2300 natjecatelja. Pet medalja došlo je u našu državu i čak dvije Međimurcima.

– U konkurenciji su naše članice imale dvanaest izuzetno utreniranih ekipa. Zaista su se trebale izuzetno boriti. Nismo došli s velikim očekivanjima. Iako smo htjeli nešto postići, stajali smo s obje noge čvrsto na zemlji.

Mali Mihaljevec zaista se može smatrati svojevrsnim fenomenom.

– Tajna uspjeha Malom Mihaljevca je u tome što DVD nije sam za sebe, udruge nisu same za sebe, ni nogometni klub nije sam za sebe. Svi radimo zajedno i neprestano se podržavamo. U onome što se radi u selu sudjelujemo svi. Tako je i u vezi podrške. Mi podržavamo druge i oni podržavaju nas u svemu što radimo. Na natjecanje je došao pun autobus naših navijača u Celje. Obitelji, susjeda i naših prijatelja. To je bila jedna velika euforija koja je napunila naše vatrogasice željom i samopouzdanjem. Evo, ježim se pri samom prisjećanju na taj trenutak. Druga bitna stvar je da su svi navijači iz Hrvatske navijali jedni za druge i tu je opet moment te naše solidarnosti. Zaista, na rubu sam suza. Ovo je nešto prekrasno, rekao je Nikola Babić.

Ovo nije kraj, već novi početak za hrabre DVD-ovke kojima je ovo samo poticaj za daljnje pripreme.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila/foto: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content