Intervju tjedna: Striček Bobček iz Lopatinca kojeg djeca obožavaju

Matija Bobek, rodom iz Kneginca kod Varaždina, živi već dugi niz godina u Lopatincu gdje je smjestio svoju radionicu i atelje. Ono što je zanimljivo kod Bobeka jest izrada drvenih didaktičkih predmeta, igračaka i instalacija. Po struci je odgojitelj predškolske djece i likovni pedagog. Vješto spaja umjetnost i druženje s djecom, svoje najdraže hobije.

Poznat je po svojim inovativnim radionicama gdje djeca izrađuju svoje unikatne i didaktičke predmete. Također, njegova platforma Zagonetno drvo zaista su prihvatile sve strane društva. 

– Koliko su djeca općenito zainteresirana za igranje drvom?

– Jako su zainteresirani i svima je zanimljivo što sve imam od drvenih predmeta i alata.  Djeca vole stalno nešto raditi, stvarati, rezati, bušiti, šmirglati itd. Njima nikad nije dosadno i oduševljenje je u većini vremena prisutno tijekom radionica.

Ja želim pokazati svojim primjerom na koje se sve inovativne načine može raditi s djecom. Osobno preferiram voditi radionice u prirodi, na panjevima u opuštenoj atmosferi gdje su djeca smirena i otvorenog duha za razne kreacije.  Također, htio bih spomenuti i skrenuti pažnju da u 8 godina mog djelovanja nije bilo nijednog slučaja gdje se dijete na radionici ozlijedilo.

 – Jesu li djeca danas zaboravila na prirodne čari, ima li još ljubavi i veze između djece i prirode?

– Nikad oni ne budu zaboravili na prirodne čari. Vidim to kad mi 50-ak odraslih i djece dođe na radionice i s čudom proučavaju sve predmete. Možda često skrenemo s prirodnog puta, ali duboko u nama, on je zauvijek dio nas. Ovisi kad će se probuditi, možda baš kad je najbitnije. 

Ostatak intervjua pročitajte u 1401. broju Međimurskih novina koje su od danas u prodaji!

preneseno s: www.mnovine.hr
objavio:  Sven Tomašić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content