Generacija NOW – GLAZBENE LEDICE

Učenici 5. i 7. razreda koji su i članovi KUD-a Sveti Juraj na Bregu: Lovro Hoblaj, Andrija Gabriel Kežman, Lovro Kniplić i Matija Žganec, u školskoj godini 2021/2022. sudjelovali su u projektu pod nazivom Generacija NOW. Mentorica im je bila Kristina Kralj, također članica KUD-a.

Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW.

U projektu sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima.

U sklopu projekta naši članovi izradili su rad pod nazivom „Glazbene ledice“ – svjetiljku koja dočarava slušanje glazbe svjetlosnim efektima. Detaljniji opis možete pogledati na poveznici: https://izradi.croatianmakers.hr/projekti/glazbene-ledice/

Nakon glasanja za najbolje projekte, „Glazbene ledice“ osvojile su velik broj glasova te je projekt bio odabran među 3 najbolja u kategoriji 5. – 8. razreda . Bili smo pozvani na finale i prezentaciju/izložbu koja se održala 14. lipnja 2022. u prostorijama Hrvatskog Telekoma u Zagrebu. Čestitke našim učenicima.

objavila: Milena Edešar
KUD Sveti Juraj na Bregu



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content