Učenici i učiteljice OŠ Ivana Gorana Kovačića boravili u Portugalu i Italiji

čenici i učiteljice su uživali u Portugalu i Italiji

U travnju i svibnju učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu sudjelovali su u čak dvije mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Kreativno učenje, poduzetništvo i tehnologija na usluzi onima kojima je najpotrebnije“ u kojem je koordinator projekta škola iz Španjolske, a partneri škole iz Italije, Grčke, Poljske, Portugala i Hrvatske. Projekt je započeo u rujnu 2020., a trajat će do rujna 2023. godine.

Od 3. do 8. travnja 5 učenika 7. i 8. razreda KajaGrgurHanaAntonija i Karlo i učiteljice Marijana Belko i Ivana Varga posjetili su gradić Seixal kraj Lisabona u Portugalu. Tjedan su proveli na mnogim aktivnostima i radionicama. Upoznali su se sa školovanjem u Portugalu, sudjelovali u radionici i prezentacijama didaktičkih igara koje su učenici sami osmislili i zaigrali igre. Također su naučili kako se izrađuju tradicionalne portugalske pločice „azulejos“ i na bubnjevima zasvirali tradicionalne portugalske pjesme.

Posjetili su dvorac u Arabidi gdje su svoju kreativnost izrazili crtanjem i gradić Setubal s prekrasnim pješčanim plažama. Jedan dan proveli su u Lisabonu, razgledali najvažnije znamenitosti grada, a poslijepodne proveli u Muzeju suvremene umjetnosti, arhitekture i tehnologije. Učenici su bili smješteni u obiteljima te su na taj način još bolje mogli upoznati kulturu, običaje i hranu zemlje domaćina.

Od 1. do 5. svibnja, učenice 6. i 8. razreda AntonijaElenaZitaLeona i Antonija i učiteljice Ružica Šikić i Ivana Varga provele su u gradu Ostia, predgrađu Rima. Učenice su također sudjelovale u radionicama izrade didaktičkih igara, pokazale svoje kreativnost riječima i geometrijskim likovima. Posjetile su arheološko nalazište Ostia Antica, drugo najvažnije arheološko nalazište u Italiji nakon Pompeja, brodom plovile na ušće rijeke Tiber, upoznale grad Ostiu u kojem su bile smještene i naravno, glavni grad Italije Rim. Kućama su se vratile pune pozitivnih dojmova i iskustava te s novim prijateljstvima.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content