DJEČJI KAMP STK Zasadbreg organizirao stolnoteniski kamp, treninge su vodili Karlo Jambor i Nino Baša

STK Zasadbreg organizirao je stolnoteniski kamp u Međimurju za mlađe uzraste, a sudjelovalo je više od 50 mališana.

Početkom godine prije nego je i započela premijerno Liga mladih, na sastanku je također od strane predstavnika STK Zasadbreg došla i ideja da se nakon odigrane lige, održi kamp i druženje. Obećano je održano protekli vikend.

Od petka do nedjelje STK Zasadbreg organizirao je stolnoteniski kamp u Međimurju za mlađe uzraste. Na njemu je sudjelovalo više od 50 mališana, klinci i kadeti iz različitih klubova diljem Međimurja. Osim sudjelovanja na treninzima, najboljima je također bio i osiguran smještaj, te druženje i zbližavanje i sklapanje stolnoteniskih prijateljstva.

Bili su tu prisutni STK Goričan, STK Putjane, STK Sveta Marija, STK Šenkovec i domaćin STK Zasadbreg.

Treninge su vodili Karlo Jambor i Nino Baša, te ih učinili zanimljivima i prilagođenima uzrastima od malih klinci i klinceza od kojih su nekima i ovo prvi ozbiljni treninzi i susreti sa drugim igračima, gdje su prijateljski trenirali, a ne kao dosad se susretali na natjecateljskih turnira gdje su bili ljutiti protivnici. Od kreativnih koordinacijskih vježbi, tehničkih i taktičkih vježbi za stolom, bilo je i dosta vremena za igru i razbibrigu, uz ostale sportove. 

Organizacijski na visokom nivou slijedila se i slušala svaka riječ i savjet trenera, dok je volonterska ekipa predvođena Josipom i Nikolom Magdalenićem logistički pratila cijeli kamp, organiziranim prijevozom do dvorana, te brigom da djeca nakon treninga ne ostanu gladna i žedna.

Domaćini također upućuju i veliko hvala svim sponzorima, partnerima i volonterima bez kojih se kamp ne bi mogao održati. Također hvala Kući Viridi, roditeljima, načelniku Općine Sveti Juraj Na Bregu, DVD-u Zasadbreg, STK-u Lopatinec i svim klubovima koji su podržali organizaciju ovog kampa, kao i svim ostalim volonterima koji su pomogli na bilo kakav način da bi se ovaj kamp realizirao.

Dojmove su podijelili i treneri i voditelji Karlo Jambor i Nino Baša.

– Moj dojam nakon kampa je izvanredan jer se prijavilo veliki broj djece što je samo potvrda da su roditelji, neki klubovi i sama djeca prepoznali da je ovo nešto kvalitetno za njihov daljnji razvoj što se tiče stolnog tenisa, ali i samog druženja između njih svih. Neka djeca su ostala i iznenađena da u stolnom tenisu postoji takav set vježbi koji im pomaže da budu još bolji, pogotovo sa specifičnim vježbama kretanja koji se po meni premalo radi u našim klubovima.

Ovo je definitivno pokretač za popularizaciju, daljnji rad i napredak stolnog tenisa kod djece u Međimurju jer na ovakvim kampovima djeca bi dobila iskustvo igranja s drugim igračima ne samo sa svojima iz klubova, imali bi manje straha kad dođu na veće turnire, dobili bi nove savjete od trenera za svoju igru, a prije svega sklopili bi i neka nova prijateljstva.

Moj savjet za kraj je da se u organizaciju ovakvih kampova uključi i Međimurski stolnoteniski savez i drugi klubovi jer na taj način možemo zadržati djecu u stolnom tenisu, ali i da budu još kvalitetniji igrači – rekao je Karlo Jambor.

– Moj prvi dojam nakon kampa je da sam zapravo ugodno iznenađen koliko u Međimurju ima talentirane djece koja uz puno truda i rada mogu biti uspješni stolnotenisači. Djeca su svaku zadanu vježbu s veseljem prihvatila i pokušala vježbe odraditi čim bolje i kvalitetnije, uz poneka pitanja i male korekcije. Kamp je svakako pokretač za popularizaciju i daljnji napredak stolnog tenisa u Međimurju, pogotovo kod djece.

Moj savjet bi bio da djeca koja su sudjelovala na kampu svakako nastave trenirati i raditi, ali i poziv drugoj djeci da se priključe u još većem broju, jer osim treniranja na kampovima uz druženje upoznaju nove prijatelje – kaže Nino Baša.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Denis Tratnjakaktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content