MEĐIMURSKA PRIRODA Program Tjedna zaštite prirode od 16. do 22. svibnja

Aktivnosti kreću 16. svibnja

Povodom Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj (22. svibnja) Javna ustanova Međimurska priroda organizira Tjedan zaštite prirode. Istog se datuma obilježava i Međunarodni dan biološke raznolikosti, što je razlog više za organizaciju niza prigodnih aktivnosti i programa, koje će se provesti od 16. do 22. svibnja 2022. godine.

Aktivnosti kreću u ponedjeljak 16. svibnja studijskim putovanjem hrvatskih novinara na područje Međimurske županije. Pri tome će novinari posjetiti i razgledati Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, Svetomartinsku Muru u Žabniku i Matulov grunt u Frkanovcu. Domaćin ovog studijskog putovanja je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a putovanje organizira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Uprava za zaštitu prirode u sklopu provedbe projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000‟.

Dan kasnije, u utorak 17. svibnja međimurski čuvari prirode postavit će s učenicima hotel za kukce u Područnoj školi Peklenica i Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

U četvrtak, 19. svibnja na radiopostaji HRČAK gostovat će s početkom u 9:10 sati Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode, a na temu uloge pojedinca u zaštiti prirode i aktivnosti koje Ustanova provodi 15 godina s ciljem očuvanja međimurske prirodne baštine.

U četvrtak 19. svibnja svi zainteresirani pozvani su doći u 18:30 na Matulov grunt u Frkanovec na književnu večer. Pisac Marko Gregur predstavit će svoj nagrađeni roman Vošicki, a program će voditi pisac, novinar i teolog Tomislav Šovagović.
Petak 20. svibnja rezerviran je za predstavljanje knjige Priroda – spona gradova i prirode. Održat će se u Čakovcu, u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurje. U sklopu projekta Eco Brigde, urednici knjige mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof. angažirali su 14 hrvatskih, dva mađarska i jednog američkog autora koji su u svojim tekstovima s različitih aspekata pisali i problematizirali temu urbanih parkova na 368 stranica tiskanih u koloru.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavila: Roberta Radović



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content