Međimurski gravel biciklistički maraton: Isprobajte zahtjevnu i brdovitu stazu od 90-tak kilometara!

Vikend od 14. do 15. svibnja rezerviran je za biciklistički maraton Coast to Coast – Mura Drava gravel ride ili skraćeno C2C. 

 Prije dvije godine rodila se ideja da napravimo jedan biciklistički događaj primjeren vikend programu u Međimurju s namjerom da privučemo goste i da to ne bude samo čista utrka. Gravel je ustvari šuder, znači vožnju biciklom po makadamskim cestama. Osmislili smo stazu da se sudionici mogu čim više voziti kroz prirodu i da se učesnicima pruži jedan nezaboravan doživljaj Međimurja, najavio je  idejni kreator Nenad Ciglar na predstavljaju biciklističkog maratona u Pleškovcu u utorak, 3. svibnja. 

Domaćin utrke je Općina Sveti Juraj na Bregu, a početak maratona i završetak je predviđen u Malom Mihaljevcu. 

– Staza najvećim dijelom prolazi kroz Gornje Međimurje. Ona je zahtjevna i brdovita te povezuje Muru i Dravu, a bit će duga 90-tak kilometara. Kontrolna točka s okrijepom bit će na Mađerkinom bregu te na Dravi kod velikog pješčanog spruda, dodao je u nastavku Ciglar

– Međimurje je poznato kao cikloturistička destinacija. Mislim da najbolje govori što nam cikloturizam znači je to što je u ispitivanju tržišta 2019. godine navedeno da je među prva tri izbora wellness, priroda i aktivni odmor, istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

– Bez neke agresivne kampanja zabilježili smo već 20-tak prijava. Sudionici traže privatne smještaje što im je zgodnije i komotnije. U petak nas očekuje dolazak sudionika, koji se mogu pridržiti slavlju na Urbanovom. Subota je Dan D, a navečer se pozivaju na after u pub Potkova na Wine and Gastro Urban night show. U nedjelju će se ponovno ići do Mađerkinog brega, a završetak će biti u Malom Mihaljevcu uz slastice Slađane Herman, rekla je Jelena Berečić iz Agencije Rudi Travel. 

Značaj ovog događaja dodatno je predstavio domaćin utrke načelnik Svetog Jurja na Bregu Anđelko Nagrajsalović

– Općina je naveliko zainteresirana za turističke događaje. Drago nam je da smo ovu utrku uvrstili na kartu godišnjih događaja u našoj općini te da pomognemo naše privatne poduzetnike, naglasio je Nagrajsalović

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Heric



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content