Kuhar Amos Novak za blagdanski stol preporučuje: Pačja prsa sa zelenim rižotom od medvjeđeg luka

Miris pečene patke u kombinaciji s medvjeđim lukom koji podsjeća na češnjak, smrčcima i pinjolima omamio nas je kada smo zakoračili u kuhinju restorana Terbotz u Železnoj Gori.

Tamo nas je dočekao mladi dvadesetogodišnji kuhar Amos Novak iz Dragoslavca koji je za nas pripremio to posebno blagdansko jelo. 

– Napravio sam jedan prigodni sezonski, a opet blagdanski tanjur. Glazirana pačja prsa sa zelenim rižotom od medvjeđeg luka iskombinirao sam sa smrčcima i tostiranim pinjolima koji jako pašu uz to, priča nam mladi kuhar Amos dok završava svoje jelo.

– Pačja prsa smo na naglo ispekli u tavi da koža lagano ispusti svoju masnoću, zatim u konvektomatu pečemo do lagano roskaste boje. Potom sam blanširao medvjeđi luk, šokirao ga hladnom vodom da ostane ta lijepa zelena boja i zatim ga samo izmiješao s rižom. Smrčke sam lagano ispržio, dodao tostirane pinjole i dekorirao mikrobiljem. Od začina sam dodao samo sol i papar, dodaje u nastavku kuhar Novak, koji voli kuhati već od malih nogu. 

preneseno s: mnovine.hr
objavila/foto: Sanja Heric

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content