Napravi svoj film u jednom danu na novoj radionici MURAI-a

Prijavi se na radionicu i metodom skenografije kreiraj svoj eksperimentalni film!

Svaki je film sastavljen od niza fotografija dok svaka fotografija može biti zaustavljeni film. U početku će polaznici koristiti „skenografijom“ kojom će se baviti sekvenciranjem kao osnovnom filmskom metodom. Organiziranim nizanjem fotografija ostvaruje se prostor interakcije vidljivog i nevidljivog između slika. Zaustavljanjem filma na njegove sastavnice istražuju se mogućnosti za inovativni autorski rad i nove izražajne početnike.

Svakodnevno smo okruženi digitalnom fotografijom. Fotografija može se izraditi digitalnim fotoaparatom, ali se dobiva i kao produkt skeniranja. Skenografija je proces snimanja digitaliziranih slika objekata u svrhu stvaranja umjetnosti koja se može ispisivati uz pomoć printera.

Zanimljivo je kod samog skenera što izrada skena može potrajati i do nekoliko minuta što se zapravo može iskoristiti na kreativan način. Polaznici radionice će kroz eksperimentalni film naučiti teoriju samog rada te kroz praksu koji su sve načini i mogućnosti autorskog izražavanja u eksperimentalnom autorskom filmu.

O voditeljici radionice:

Kao magistra medijske umjetnosti i prakse, Monika Rusak svojim raznolikim umjetničkim djelovanjem, od fotografije preko produkcije video umjetnosti do umjetničkih instalacija, održava kontinuum suvremenosti eksperimentiranjem različitim medijima i tehnikama te propitivanjem aktualnih tema koje prenosi u umjetničke radove.

Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno – eksperimentalni film “Zauvijek” nagrađivan je i sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Članica je HDLU Varaždin, Filmsko kreativnog studia VANIMA te Savjeta mladih Grada Varaždina.

Rezerviraj 26. ožujka, te uz Moniku Rusak iz filmskog kreativnog studia VANIMA izradi svoj prvi eksperimentalni film. Radionica traje od 15:30 do 18:30!

Prijave traju do 25. ožujka 2022. Požuri s prijavom i osiguraj svoje mjesto!

OBRAZAC ZA PRIJAVU

preneseno s: www.medjimurski.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content