OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ

Naša škola tvornica je odličnih matematičara i fizičara

Ravnatelj Mladen Beuk Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić Sveti Juraj na Bregu vodi punih osam godina. Kako je škola izgledala nekad, što se sve promijenilo i kako je tekao njegov profesionalni put, ispričao je za naš portal.


– Po struci sam diplomirani inženjer, a daleke 2004. godine zaposlio sam se u ovoj školi i započeo predavati tehničku kulturu. Sveukupno, uz ovu je školu vezano mojih osamnaest godina života. Od mog dolaska u ovu školu u ulozi profesora, pa sve do danas, mnogo se toga u školi promijenilo. Mnogo toga je uloženo u digitalizaciji, nabavu elektroničkih pomagala i računala. Imamo dvije specijalne učionice za informatiku, za „male“ i za „velike“. Od prije dvije godine uvedena je  informatika za učenike od prvog do četvrtog razreda. Mnogo smo uložili i u interaktivne ekrane. Osim toga, otvoreni smo za sve nove ideje i inovacije koje predlažu naši nastavnici, a koje mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete obrazovanja učenika.

Školu trenutno pohađa 410 učenika, a kako bi se osigurali prostorni kapacitet za priljev sve većeg broj polaznika s područja općine, pokrenut je projekt nadogradnje škole.

– Nadogradnja škole započela je prije, no završena je za mog mandata. Godine 2014. dobili smo sportsku dvoranu, ali i dodatne četiri učionice. To nam je bilo premalo da bismo organizirali jednu smjenu stoga smo krenuli u novi projekt i od ove školske godine otvorili još četiri učionice. Time nam je omogućeno da trajno prijeđemo na jednosmjensku nastavu, ističe M. Beuk.

Škola je otvoren 1965. godine i obilježila je školsko doba mnogih generacija.
– Našu školu pohađali su brojni uspješni mladi ljudi, no evo svima nam je u sjećanju ostao Tonko Sabolčec kao izuzetan mladić. Generalno, naši su učenici osvajali brojne državne nagrade iz matematike i fizike u kojima je naša škola ˈjakaˈ. Naši učenici i dalje idu na brojna natjecanja, kako županijska, tako i državna. Ove godine imamo prvaka iz maketarstva u petim razredima. Iz fotografije smo n županijskom natjecanju osvojili drugo mjesto. Posljednjih godina probio se i naš školski zbor kojeg vodi Jelena Grubić. Veoma je radišna i izuzetno smo ponosi što ju imamo, govori za kraj ravnatelj Beuk.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavila: Blanka Lozić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content