MATEMATIČKI IZAZOVI Na školskom natjecanju sudjelovalo 43 učenika

Izvrstan odaziv na Školskom natjecanju iz matematike u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj


Dan nakon Valentinova dobar dio učenika u Pleškovcu svoju ljubav iskazao je i prema matematici. Umjesto da zadatke smatraju teškima i problematičnima te da bježe od njih, učenici su spremno prihvatili izazov i krenuli u boj s njima. Veseli odaziv od čak 43 učenika od četvrtog do osmog razreda. Nije im bilo ni malo lako, no maksimalno su iskoristili dva sata koja su imali na raspolaganju,

Najbrojniji su bili učenici 4. razreda matične škole i Područne škole Zasadbreg kojih je ukupno bilo 17. I put od tisuću milja počinje prvim korakom, kako kaže poslovica, a sigurno je taj korak najlakše napraviti u svojoj školi. Nema bojazni za matematičku budućnost u Pleškovcu prema interesu učenika razredne nastave. Od 54 učenika četvrtih razreda njih 17 je bilo na školskom natjecanju što je 31 % ove generacije, odnosno gotovo svaki treći učenik je bio sudionik. Učenicima četvrtih razreda treba čestitati što su se odvažili na ovaj korak i sada treba dalje strpljivo graditi ono što su započeli.

U predmetnoj je nastavi od 5. do 8. razreda ukupno bilo 26 učenika, a najviše u 6. razredu  gdje ih je bilo čak 12. Zanimljivost ove generacije jest 6. a razred iz kojeg je na natjecanju sudjelovalo 9 učenika što je gotovo polovica tog razreda. Prošle godine je čak šest učenika ovog razreda sudjelovalo na Županijskom natjecanju. Kako je u predmetnoj nastavi 161 učenik brojka od 26 natjecatelja čini 16 % pa svaki šesti učenik predmetne nastave sudjeluje na natjecanju.

Natjecanje samo po sebi nije svrha, već je daleko važniji put do natjecanja na kojemu učenici rješavaju složenije zadatke na satovima dodatne nastave, uče kako matematičke probleme zapisati na što kvalitetniji način te korak po korak logikom i razmišljanjem doći do rješenja. Natjecanje je svakako poticaj i motiv da učenici daju još više i bolje koliko god mogu te je to svima veliko iskustvo koje ne mogu steći ni na koji drugi način, a vidjet ćemo narednog tjedna nakon što Županijsko povjerenstvo pregleda sve radove koji od ovih učenika će nastaviti na razini Županijskog natjecanja.

Već ovako veliki interes i odaziv jurjevskih učenika je pobjeda koja veseli i dobar je put za naredne matematičke godine. Uz ovo natjecanje sredina ožujka se iščekuje i zbog međunarodnog matematičkog natjecanja Klokan bez granica na koje je prijavljeno 76 učenika ove škole.

NA LINKU pogledajte koristan videozapis – Postupak rješavanja tekstualnih zadataka

preneseno s: www.emedjimurje.hr



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content