SVETI JURAJ NA BREGU Općinski proračun ‘težak’ 27,4 milijuna kuna

Glavne stavke u njemu su uređenje SRC-a Rogoznica u Vučetincu i novog doma DVD-a Lopatinec u Pleškovcu

Općinski vijećnici Svetog Jurja na Bregu u domu mladeži u Lopatincu usvojili su općinski proračun za 2022. godinu od 27,4 milijuna kuna. Glavne stavke u njemu – svaka “teška” otprilike milijun eura – su uređenje SRC-a Rogoznica u Vučetincu i uređenje novog doma DVD-a Lopatinec u Pleškovcu. Oba zahvata ovise o uspjehu na natječajima kojima će Općina tražiti europski novac.

Ujedno, vijećnici su rebalansirali proračun za 2021. godinu te njegovi prihodi u konačnici iznose 18,9 milijuna kuna. Usvojeni su, naravno, i svi popratni proračunski dokumenti.

Tijekom aktualnog sata nezavisni vijećnik Vedran Kovačić predložio je da se uvede naknada i za članove mjesnih odbora, kako bi bili aktivniji. Tražio je i da se oprema civilne zaštite čuva na jednom mjestu, u podrumu “stare općine”.

Više vijećnika pitalo je i za nabavu dječjih igrala, a načelnik Anđelko Nagrajsalović kazao je da su naručena i stići će danas, u četvrtak, 23. prosinca. Bit će aluminijska, betoniraju se tzv. stope za njih i do proljeća bi trebala biti u funkciji u brojnim naseljima.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavio: Izak Vrtarić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content