Tko su najbolji na šestoj Međunarodnoj izložbi karikature u Čakovcu?

Katalog Šeste međunarodne izložbe karikature u Čakovcu, koja je otvorena u petak 26. studenog i trajat će do ponedjeljka 27. prosinca, sadrži 72 stranice najuspješnijih karikatura. To su karikature triju nagrađenih do 16 godina i triju nagrađenih starijih od 16 godina. Nalaze se ovdje i karikature onih koji su nagrađeni priznanjima, a i najuspješnije izvan konkurencije.

Ovdje možemo naći imena triju mladih Međimuraca i jednog doajena. Među nagrađenima tu je  12-godišnja Čakovčanka Ariela Cirkvenčić, a među dobitnicima priznanja su  13-godišnja Ana Barić iz Čakovca i  njezin 9-godišnji sugrađanin Adam Oslaković.

Ariela Cirkvenčić

Među doajenima u katalogu se nalaz ime 61- godišnjeg Međimurca Damira Novaka koji je zaslužio to mjesto izvan konkurencije.

Tko su ipak najbolji?

U konkurenciji do 16 godina, između 103 autora iz 7 država, 1. nagrada je pripala 14-godišnjoj Hrvatici Boženi Gvero, (Ravna Gora), 2. nagrada njezinoj vršnjakinji Anđeli Petrović iz Srbije, a 3. nagrada 12-godišnjoj Hrvatici Arieli Cirkvenčić (Čakovec).

U konkurenciji starijih 1. nagrada je pripala Konstantinu Kazanchevu iz Ukraine, 2. Poljaku  Miroslavu Hajnoscu, a 3. Borislavu Josipoviću iz Hrvatske (Karlovac).

Autor kataloga je Damir Novak iz Malog Mihaljevca koji ističe kako ovaj projekt podržava Hrvatsko društvo karikaturista, dok se tu pojavljuje sedmero međimurskih sponzora među kojima su Međimurska županija i Grad Čakovec.

preneseno s: www.medjimurski.hr
objavio: Mladen Grubić



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content