KUU Zasadbreg održala 21. po redu Pozdrav jeseni i premijeru filma Etno-kutak

U subotu, 16. listopada, KUU Zasadbreg održao je 21. po redu Pozdrav jeseni na kojem su se predstavile sve sekcije udruge.

Tamburaška sekcija koju je za nastup pripremio Miroslav Novak, a izvela je Jasnino kolo, folklorna sekcija izvela je splet “Klinček”, a za nastup ih je pripremio Hrvoje Horvat.

Dječju folklornu sekciju za nastup je pripremila Barbara Dunjko, a izveli su splet “Đurđevska rosa”. Vokalna sekcija izvela je pjesme “Polegala trava detela” i “Vu pšenici bele ruže cveteju” za nastup ih je pripremila Ivana Tkalec.

Na kraju programa održana je premijera filma i video-projekcija fotografija “Etno-kutak”u  kojem Ivan Munđar u razgovoru s Janjom Kovač ( voditeljicom etnografskih zbirki) opisuje stvari koje je udruga godinama skupljala i događaje iz vremena kad su se koristile.

Film je sniman na starom gruntu vlasnice Biserke Novak. U filmu su sudjelovali i članovi udruge. Film kao i cijeli program bio je ako lijepo prihvaćen od strane publike.

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Sanja Heric



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content