Održan 5. Trail u Općini Sveti Juraj na Bregu

Trčanje u prirodi veliki je užitak a tako je bilo i u subotu na netom održanom Trailu općine Sveti Juraj na Bregu, koji se već petu godinu održava u spomen na Stjepana Koraja, bivšeg predsjednika AK Međimurje.

PROMOCIJA OPĆINE SVETI JURAJ NA BREGU
Za većinu građana koji žive u samoj blizini (primjerice Grad Čakovec) staze kojima se trčalo velika su nepoznanica što je velika šteta, jer se za trčanje, šetnju i opuštanje ne treba previše udaljavati od mjesta boravka. Staze kroz Bedekovićevu grabu, uz retenciju Jegerszeg, prolazak kroz “Pekel” i uspon prema Crkvi te trčanje brojnim puteljcima kroz šume i livade nalaze se nadomak grada na samo par kilometara i prava je šteta što se premalo koriste. Trail koji je održan svojevrsna je i promocija ovog kraja u u kojem se odista ima što vidjeti. Utrke su održane po lijepom vremenu što je bio preduvjet za ugodan boravak na travnatim terenima PG Geler Mali Mihaljevec, gdje je bio start i cilj utrke, odakle su trkači krenuli put Bedekovićeve grabe te se zatim šumskim stazama i puteljcima okruženim prirodnim ljepotama Općine Sveti Juraj na Bregu uputili do cilja.

170 SUDIONIKA
Na trailu je sudjelovalo 150 trkača na dvije staze, 4,3 km i 11,3 km, a uoči ovih utrka oko adrenalinskog parka PG Geler krugove su trčali i djevojčice i dječaci, njih dvadesetak. Utrka je posebno zanimljiva jer su se osim po kategorijama nagrade dijelile i za ukupan poredak, ali na jedinstven način, jer se rezultati množe koeficijentom koji je dobiven prema starosti trkača. Na taj način ukupan pobjednik ne mora biti onaj ko je u cilj utrčao prvi već su za pobjedu bitne i godine starosti. Tako je na opće iznenađenje u utrci na 4,3 km kod žena pobijedila Ana Kresojević iz Zagreba, kojoj su osim dobrog rezultata za pobjedu pomogle i njene godine. Kod muškaraca ukupan pobjednik bio je i najbrži na 4,3 km Darko Okreša iz Brezja a isti slučaj bilježimo na 11,3 km gdje je ukupno najbolji Mladen Ignac ujedno i najbrži na toj stazi. Kod žena na 11,3 km ukupna pobjednica je Alenka Horvat iako je ciljem prva prošla Martina Bezek.

ORGANIZATOR AK MEĐIMURJE 
Za AK Međimurje ovo je još jedna u nizu uspješnih organizacija, koju su proveli vrijedni članovi Kluba, koji osim što nastupaju na brojnim utrkama, kada zatreba odrađuju i najzahtjevnije organizacijske poslove. Velika pomoć došla je i od Općine Sveti Juraj na Bregu i načelnika Anđelka Nagrajsalovića, DVD-ova s područja Općine Sv.Juraj na Bregu koji su osigurali siguran prelazak trkačima preko ceste, Udruga sport za sve Sv. Juraj na Bregu koja je osigurala okrijepe na stazi, HGSS stanica Čakovec i Crveni Križ Čakovec čije prisustvo ulijeva povjerenje trkačima da će biti zbrinuti u slučaju eventualnih ozljeda. Zanimljiva je bila i tombola koja je skratila vrijeme dok se čekalo proglašenje najboljih, a za nagrade koje su dodatno razveselile sudionike zaslužni su Pizzeria Venera Pleškovec, Wellness park Arcadia Frkanovec, Vinarija Dvanajščak-Kozol Dragoslavec te PG Geller Mali Mihaljevec. Pohvale za pripremu staze imali su bez izuzetka svi trkači a oznake koje su bile postavljene na svim raskršćima i skretanjima pripremljene su u radionici Pilane Škrobar Vučetinec.

objavio: Mario Dobša – AK Međimurje

rezultati: http://akm.hr/…/Rezultati_trail%20Sveti%20Juraj%20na…

slike Damir Babić: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4516451048375460&set=pcb.4516484595038772

slike Vera Moharić: https://www.facebook.com/…/pcb…/2091754544319544/



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content