DVA PROJEKTA U TIJEKU Erasmus+ projekti u OŠ Ivana Gorana Kovačića

U okviru programa Erasmus+ trenutno OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu provodi dva projekta.

U školskoj godini 2019./20. započeo je projekt pod nazivom Dijital Mahalle (Digitalni grad) koji će se, zahvaljujući produljenju koje im je nedavno odobreno, provoditi do kraja 2022. godine.  Koordinator projekta je partnerska škola iz Turske, a ostali partneri dolaze iz Poljske, Rumunjske i Bugarske. Glavni ciljevi projekta su razvijanje digitalnih kompetencija kod učenika, jačanje jezične pismenosti na engleskom jeziku te proširivanje znanja o drugim državama i kulturama.

Drugi Erasmus+ projekt u kojem sudjeluje škola započeo je 1.9.2020. godine i trajat će dvije godine. Naziv projekta je Kreativno učenje, poduzetništvo i tehnologija na usluzi onima kojima je najpotrebnije. Koordinator projekta je partnerska škola iz Španjolske, a u projektu sudjeluju još i partneri iz Grčke, Portugala, Italije i Poljske. Učenici izrađuju kreativne i edukativne sadržaje u online alatima te ih razmjenjuju s ostalim učenicima iz navedenih zemalja. Uče o drugim zemljama i njihovim običajima te postaju sve vještiji u engleskom jeziku. Nadamo se da će u skoroj budućnosti moći i posjetiti neku od zemalja te uživo upoznati svoje vršnjake u drugim zemljama.

Projekti su financirani sredstvima EU. U njima trenutno sudjeluje 26 učenika sedmih i osmih razreda naše škole te učiteljice predmetne nastave: Ružica Šikić, Ivana Varga, Marijana Belko i Jelena Pavlic.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content