Sudjelovanje maškarske sekcije na snimanju emisije “Kajkavci” VTV

U emisiji “Kajkavci” Varaždinske televizije 13.2. 2021. prikazana je i reportaža o fašničkim skupinama “Mukavci” i “Coprnice” iz KUU Zasadbreg. Prilog u emisiji počinje u 8:30 minuta i traje do 29 minute.

Kulturno umjetnička udruga Zasadbreg osnovana je 1999. godine s ciljem očuvanja od zaborava kulturne baštine – tradicijskih pjesama, plesova, običaja i predmeta te doprinosa razvoju glazbenog i plesnog amaterizma. Članovi Kuu Zasadbreg vrlo su ponosni na svoju maškarsku sekciju, najstariju sekciju udruge te tradicijsku masku mukavac, koja je prvi put predstavljena 1994. godine. Uz Mukavce djeluje i fašnička skupina Vještice, osnovana 1998. godine, a od 2014. godine djeluju pod nazivom Coprnice. Svake godine, već tradicionalno, maškarska sekcija organizira “Fašnik u Zasadbregu”. Mukavci i coprnice obišli su sve veće karnevale u Hrvatskoj. Bilježe nastupe na Riječkom karnevalu, smotri zvončara u Matuljima, Zagrebu, Samoboru, Đakovu i Ptuju.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content