Izdavanje zbirke crkvenih i svjetovnih pjesama pod nazivom: „Kapljice glazbe kroz život“ – Milovana Horvata

Ovom zbirkom željeli smo sačuvati višeglasno pjevanje zastupljeno u župi i općini Sveti Juraj na Bregu te ostaviti mlađim generacijama u nasljeđe.

Smatramo da je pozamašan glazbeni opus voditelja Zbora Milovana Horvata bio i jest vrijedan da bude sabran na jednom mjestu i objavljen u obliku zbirke. Ova zbirka svjedoči o tradiciji četveroglasnog i višeglasnog zborskog pjevanja u našem kraju za čije je očuvanje itekako zaslužna glazbena obitelj Horvat.

O kvaliteti tih skladbi i glazbenoj vještini autora ne svjedoči samo učestalost njihovih izvedbi na području Varaždinske biskupije, nego i glazbeno nasljeđe obitelji Horvat.

Odlična suradnja Milovana Horvata s pjevačima Zbora pridonosi velikom broju članova, utječe na poboljšanje kvalitete života mještana te ugledu naše Župe i Općine van njezinih granica, pa i van Hrvatske. Uz sve navedeno, potpuna predanost glazbenom životu, vodstvo Zbora sa svim njegovim sekcijama i završena orguljaška škola Varaždinske biskupije, dovoljni su argumenti koji svjedoče o vrijednosti i važnosti objavljivanja ove zbirke skladbi.

Zbirka sadrži ukupno 90 skladbi sakralne i svjetovne tematike za mješoviti i muški zbor.

Promocija ove zbirke nije održana zbog epidemioloških mjera i proglašene pandemije. Nadamo se povoljnim vijestima u tom smislu u skoro vrijeme,

pa da se zbirka promovira na dostojan način. Projekt je uz sredstva iz proračuna Općine, sufinanciran i sredstvima župe Sveti Juraj na Bregu.

Marta Lončar-Vinković



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content