Novi projekt Platforme za Društveni centar Čakovec donosi kreativne, kulturne i umjetničke programe na brege!

Nakon dvije godine u zgradi Scheier Platforma za Društveni centar Čakovec i Međimurska županija su nastavili suradnju na novom projektu i na novoj lokaciji.

Financiran iz Europskog socijalnog fonda (poziv: Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice) projekt Kreativno edukativni centar postavit će novi smjer razvoja Doma kulture Jurice Muraia u Pleškovcu.

Općina Sveti Juraj na Bregu prepoznala je potencijal zgrade Doma kulture koja će kroz navedeni projekt dobiti nove aktivnosti i kulturno-umjetničke programe.

Projekt će trajati dvije godine tijekom kojih će se osnažiti kapaciteti organizacija civilnog društva za menadžment u kulturi i sudioničkog upravljanja u kulturi, provesti 16 kulturno-umjetničkih događaja i šest volonterskih programa na teme za razvoja kreativnih i umjetničkih vještina, te provesti nabava nove audiovizualne opreme i namještaja za njihovu produkciju.

“Želim zahvaliti načelniku Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelku Nagrajsaloviću na suradnji i spremnosti za implementaciju modela sudioničkog upravljanja zgradom Doma kulture Jurice Muraia.

Čekaju nas izazovne dvije godine u kojima nam je ključno dobiti podršku lokalne zajednice i dovesti nove aktivnosti koje će postati dio turističke ponude i razvoja nezavisne kulturne scene.

Partner na projektu je Međimurska županija koja nam je dala punu podršku da nastavimo razvijati uspješne prakse koje smo pokrenuli u zgradi Scheier na novoj lokaciji.

Ovim putem najavljujem poziv za prijavu programa u zgradi Murai koji će biti sredinom prosinca – sve informacije možete naći na našoj Facebook stranici.

Vidimo se na bregu!”

izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec
Filip Živaljić

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook: murai.kec
Instagram: @murai.kec


Projektom Kreativni edukativni centar se želi nastaviti uspješna priča javnog društveno-kulturnog prostora koji povezuje građane, organizacije civilnog društva, ustanove u kulturi i donositelje odluka u uzajamnom učenju i kreiranju novih vrijednosti u zajednici. Svrha projekta je osnažiti organizacijske timove civilnog društva i zgrade Murai vještinama menadžmenta u kulturi, vještinama suupravljanja i participacije u programima zgrade Murai te aktivno uključiti građane i volontere u procese kreiranja sadržaja, politika i procese suupravljanja javnim prostorom u kulturi. Projekt traje 24 mjeseci. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u sklopu ESF poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ u iznosu od 1.459.794,22 kn.



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content