Prvi puta u Hrvatskoj: Veprova blatna utrka s preprekama u Malom Mihaljevcu

Po uzoru na spartanske utrke s različitim preprekama, pune adrenalina, samo za prave višebojce i vojnički spremne takmace, PG Geler Mali Mihaljevec prvi puta na ovim prostorima organizira nadmetanje takvog tipa pod nazivom Hog race, 25. i 26. rujna samo nekoliko kilometara od Čakovca.

PG Geler adrenalinski park pomiče granice i organizira prvu veprovu blatnu utrku sa preprekama.

Staza je posebno pripremljena za sve ljubitelje prirode i svih izazova koje ona nosi. Dužina staze iznosi 8 km s 14 zadanih prepreka.

Svaka pojedinačna prepreka ima svoj naziv, a na samom cilju svakog čeka pravi ispit ljudskog bića – prepreka Veprovo kupalište.

Staza se proteže po zemljanom i šumskom terenu sa manjim usponima i nizbrdicama.

Svaki natjecatelj bit će u prilici iskušati svoju snagu, izdržljivost, brzinu, neustrašivost, sreću, ljudskost, upornost.

Ova utrka je prva i jedina takvog tipa u Hrvatskoj, izvorno domaći produkt od ideje do izvedbe, a planirana je duže vrijeme. No, sada je došao trenutak da se realizira.

Svaki natjecatelj dobiva finišersku medalju posebnog i jedinstvenog dizajna. Ukupan poredak bit će objavljen po završetku utrke, a kategorije i pehari nisu predviđeni.

Natjecatelji koji završe utrku u plasmanu među prvih 20, posebno 20 žena i posebno 20 muškaraca, stječu pravo na Elit super sprint.

U navedenoj kategoriji predviđeni su posebni pehari i nagrade. Svi ostali natjecatelji vraćanjem svog startnog broja ulaze u bubanj tombole za nagrade koje su osigurali sponzori.

Cijeli program događaja, kratak film i ostale detalje pogledajte na http://www.hograce.pg-geler.hr/

preneseno s: www.mnovine.hr
objavio: Luka Maruševec



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content