U spomen na Stjepana Koraja 160 rekreativaca trčalo stazama njegova rodnog kraja

U dobrom raspoloženju i prekrasnom ambijentu PG Geler Mali Mihaljevec te na okolnjim stazama u prirodi, u subotu 22. kolovoza održana je četvrta trail utrka u spomen na Stjepana Koraja, preminulog predsjednika AK Međimurj

Četvrtu godinu u nizu održana je baš onakva utrka kakvu je Koraj 2017. godine planirao sa svojim suradnicima, stazama kojima se i sam pripremao za svoje utrke. Organizaciju Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj preuzeo je AK Međimurje čiji su se članovi i ove godine dokazali.

Uz AK Međimurje, kao glavni pokrovitelj utrku je podržala i Općina Sveti Juraj na Bregu čiji se načelnik Anđelko Nagrajsalović posjetiteljima i sudionicima obratio prigodnim govorom te uz predsjednika AK Međimurje Marija Dobšu utrku proglasio otvorenom. U provedbi događaja sudjelovala je i Udruga Sport za sve Sveti Juraj na Bregu, Vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Hrvatska gorska službe spašavanja – stanica Čakovec.

Trčalo se na nešto više od 4 i nešto manje od 12 kilometara, a organizatori su i ove godine predvidjeli utrke na 200 i 400 metara za najmlađe sudionike.

Kao posebnost utrke na proglašenju su se istovremeno našli mlađi i stariji natjecatelji, a prednost im je donio dobar rezultat ali i broj godina. Osim proglašenja najboljih trkača po kategorijama, u ukupnom poretku na obje trke dodijeljene su i praktične nagrade za pet najboljih tako da se postignuti rezultat množio s koeficijentom za pripadajuću starosnu kategoriju.

Stvarni pobjednici su Mateja Kaniški i Mladen Ignac na 12 km, Ana Dobša i Saša Horvat na 4 km, dok su “dobno korigirani” pobjednici ovaj puta Mateja Kaniški i Vjekoslav Vorih na 12 km, te Ana Goričanec i Valentin Šipuš na 4 km.

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavila: Korina Ban



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content