UGROŽAVALI OKOLIŠ OTPADOM Trgovačko društvo iz Pušćina i 41-godišnji direktor pod istragom

U Pušćinama i Lopatincu uskladišteno je oko 2.100 tona plastičnog otpada suprotno propisima o gospodarenju otpadom. Otpad je u ‘jumbo’ vrećama uvezen iz Italije

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u suradnji s nadležnim državnim inspektoratom (Služba za nadzor zaštite okoliša), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja grada Varaždina.

– Osnovano se sumnja da je u razdoblju od veljače do prosinca prošle godine počinio kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom.

Osumnjičeni je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Pušćina, tijekom prošle godine u ograđenom otvorenom dvorištu spomenutog poduzeća te u otvorenoj hali i neograđenom otvorenom dvorištu u Lopatincu (prostor u najmu), suprotno propisima o gospodarenju otpadom, odložio i uskladištio oko 2.100 tona plastičnog otpada (plastični granulat – samljevena plastika). Otpad je uskladišten u tzv. „jumbo“ vrećama, a uvezen je iz Republike Italije, također protivno važećih propisima o gospodarenju otpadom.  

Protiv osumnjičenog 41-godišnjaka te trgovačkog društva iz Pušćina, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – javlja međimurska policija.

preneseno s: www.emedjimurje.hraktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content