Počele pripreme: Forestland kraj Brezja prvi glazbeni festival u Europi nakon koronavirus krize

Početkom lipnja i službeno je potvrđeno da će se i ovog ljeta održati festival elektronske glazbe Forestland od 17. do 19. srpnja u idiličnom Brezju. Ovaj glazbeni festival u Međimurju bit će prvi u Europi nakon što su uvedene mjere borbe protiv koronavirusa, budući da je većina festivala i koncerata otkazana, kao i oni koji su se u europskim zemljama trebali održati u srpnju i kolovozu. Pripreme su već započele, a s obzirom da sudjeluje veliki broj volontera ovaj četvrtak koji je blagdan i neradni dan iskorišten je za početak izrade svega potrebnog za održavanje festivala u idiličnom ambijentu međimurske prirode.

Tako po osmi put centar ljeta i dobre zabave u najsjevernijem dijelu Hrvatske postaje Forestland. Desetak godina je prošlo od ideje, a ideju ni najteže okolnosti ne mogu zaustaviti. Mnogo neprospavanih noći i tisuće radnih sati pripreme su za rejv, elektroniku, trap, hip hop, house, techno, UK bass sound, grime, R’n’B pa ovog ljeta neće biti prepreka za 48 sati u šumici.

– Mjesecima se borimo, hrabrimo, ali i prolazimo na desetke opcija samo da bi odlučili da će se Forestland održati, rekao je glasnogovornik festivala Krešimir Biškup te dodao kako je Forestland ideja, bunt, želja i san u jednom i ove će ga godine održati i napraviti na najbolji mogući način u ovoj teškoj situaciji.
Forestland se održava već nekoliko godina u Brezju na idiličnom polju okruženom šumama hrasta, bukve i graba, jezerom i potocima s preko četiri hektara prostora za festival.
– Poštujemo sve mjere koje je propisao HZJZ, imamo dezinfekcijske punktove, tekuću pitku vodu na više mjesta, a na svakog će posjetitelja biti predviđeno i više od 4m2 prostora, dodaje Biškup. (dv, dz)

preneseno s: www.mnovine.hr
objavio: Dejan Zrna

Scroll to Top Skip to content