Ana Šafarić učenica Graditeljske škole iz Brezja svojim radom osvojila prvo mjestu u projektu Mi možemo jednako!

Hrvatska zajednica županija u sklopu projekta Mi možemo jednako raspisala je  natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola s ciljem podizanja svijesti o spolnim stereotipima i važnostima rodne ravnopravnosti. Gotovo dva mjeseca učenici su slali likovne, foto i video uratke kako bi pokazali s kakvim se rodnim stereotipima susreću te potaknuti na kritičko promišljanje o rodnoj ravnopravnosti. Kako izgledaju tipični muškarci i žene/dječaci i djevojčice? Postoje li neke razlike? S kim se druže? Kakve prijatelje imaju? Kojim slobodnim aktivnostima i hobijima se bave? Što se događa ako se ponašamo kao osobe suprotnog spola? – samo su neka pitanja na koja su učenici odgovarali svojom kreativnošću, izvijestila je Međimurska županija te nastavila:

Učenica 2. razreda Graditeljske škole Čakovec Ana Šafarić,  svojim videom Gender Equality osvojila je prvo mjesto u kategoriji najboljeg video uradka za srednje škole. Ana Šafarić iz Brezja odlična je učenica 2. razreda za zanimanje medijskog tehničara koja se u slobodno vrijeme bavi učenjem sviranja klavira i učenjem japanskog jezika te joj je želja upisati Akademiju dramskih umjetnosti.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, u ime Hrvatske zajednice županija, organizirao je prijem te uručio Ani poklon istaknuvši kako je ovo još jedan veliki uspjeh međimurskog obrazovanja koji su među najboljima u Hrvatskoj.

 I ovim projektom pokazujemo koliko je važno ulaganje u obrazovanje i stvaranje kvalitetnih preduvjeta koje nam se vraća na najbolji mogući način. U ime Hrvatske zajednice županija, i u ime Međimurske županije, čestitam Ani na ovom izvrsnom rezultatu te joj želim puno uspjeha u narednim projektima, zaključio je župan Posavec.

Na službenom prijemu uz Anu bili su i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić koji je naglasio kako ta škola postaje umjetnička stvarajući mlade i kreativne ljude koji znanje nose kroz život. S njim se složio i Anin mentor Ivan Čondor izrazivši zadovoljstvo interesom učenika za zvanje medijskih tehničara. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak čestitavši Ani na velikom uspjehu uputila je poziv svim mentorima i ravnateljima da otvore put prema različitim izvorima znanja tehničke i apstraktne prirode.

– S obzirom da su u tijeku upisi u 1.razrede srednjih škola, ovaj uspjeh je ujedno i poziv učenicima da se opredijele za ono što ih motivira u njihovom životu.

Kreativni natječaj jedna je od aktivnosti projekta Mi možemo jednako, čiji je nositelj Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Hrvatska zajednica županija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.

Pobjednički video može se pogledati na slijedećem linku: 

preneseno s: www.mnovine.hr
objavila: Dora Vadlja



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content