ANTUN KOCIJAN Međimurski maestro slastica iza scena: Biti dio ovog showa za mene je bogato iskustvo!

Druga epizoda novog slastičarskog showa ‘Deserti od oka’ pokazala je kako se naš karizmatičan slastičar Antun Kocijan iz Brezja odlično snašao u izazovima mentorstva.

Uz rame zagrebačke slastičarke Lade Osredečki, moderatora Deana Kotigu i nekoliko amatera slastičara, zajedno su zakuhali pravi kulinarski megahit koji se emitira petkom na YouTube kanalu 24sata!

U zamisli showa od početka je bio mentorski dvojac, jedan iskusni slastičar i jedna iskusna slastičarka koji pomažu odabranim amaterima, a koji se zatim natječu se za nagradu najboljeg amatera slastičara.

– Tu me prepoznala kolegica Lada, kontaktirala me na temu i tako je započela jedna vrhunska priča koja je za mene vrlo bogato iskustvo, jer i ja sam imao priliku napredovati, ali i biti dio odlične ekipe – započinje Antun o sudjelovanju u showu.

Koliko je za sada poznato, snimljena je cijela prva sezona showa koja se sastoji od šest epizoda, a koje će se emitirati svakog petka u podne. U prvoj epizodi imali smo priliku pratiti dva kandidata čiji je zadatak bio replicirati veličanstvenu svadbenu tortu s nimalo jednostavnim figuricama koju su osmislili Antun i Lada.

Tip torte koji je ovim mentorima svakodnevica u poslu, natjecateljima je u 75 minuta bila prava borba.

– U ovom slučaju naša je uloga da pripremamo kandidate i što je bolje moguće objasnimo postupak izrade, a nakon toga nastupaju oni s ‘kopiranjem’ već gotove torte. Tijekom snimanja i njihovog pripremanja torte smjeli smo im davati samo najjednostavnije odgovore poput “da” i “ne”. Mislim da su se kao amateri dosta dobro snašli, naravno, s jednom notom poželjnog humora, čega na setu nije ni u jednom trenutku nije nedostajalo – prisjeća se s osmijehom.

Osim zabavne epizode u kojoj se na svakakve načine snalaze kandidati amateri, prikazana je i druga epizoda u kojoj su Antun i Lada voditelju Kotigi, ali i pratiteljima showa demonstrirali kako to rade profesionalci.

– Druga epizoda osmišljena je kao ‘tips and tricks’ za gledatelje, gdje objašnjavamo kako i oni mogu kod kuće postići izgled profesionalno napravljene torte. Uz to, ponešto smo naučili i Kotigu, a i dobro se zabavili, dodaje Antun.

Kako najavljuje međimurski maestro slastica, to je samo uvod u ono što nas još očekuje u sljedećim epizodama koje su prepune smijeha, kuhinjskih zgoda i nezgoda, ali i korisnih savjeta. Pratimo ih dalje u njihovim slastičarskih pustolovinama na YouTube kanalu 24sata!

preneseno s: www.emedjimurje.hr
objavila: Korina Ban



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content