Obavijest za osobe na radu u inozemstvu

Od jučer je na snazi Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva  kojom je proširen  broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.

To su uz do sada zemlje: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran,  i Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija,Engleska, Nizozemska i Švedska te Bela Krajina u Sloveniji.

Naglašavamo da naši građani koji rade i žive u navedenim zemljama, ukoliko dođu za vikend u Republiku Hrvatsku, morati će biti u samoizolaciji 14 dana te će se moći vratiti u navedene zemlje tek po isteku zdravstvenog nadzora, tj. nakon tih 14 dana i to pod uvjetom da će ostati zdravi.

Savjetuje se tim osobama da ukoliko nemaju neku hitnu situaciju kod kuće u Međimurju, da odgode dolazak sada kući te neka prate situaciju narednih tjedana.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije
Josip Grivec, načelnik Stožera



aktualno

Dobrodošli u najljepšu općinu na brežuljku, općinu Sveti Juraj na Bregu. Pridruži se i ti stvaranju najzanimljivije web stranice te nam pošalji svoju vijest ili zanimljivost pa možda baš tvoju riječ vide brojni svakodnevni posjetitelji.

Skip to content